“Добратися до школи буде нереально”: чи зміниться робота хмельницького транспорту з 1 вересня

“Добратися до школи буде нереально”: чи зміниться робота хмельницького транспорту з 1 вересня
  • Із 1 вересня пасажирів у громадському транспорті стане більше.
  • Йдеться про школярів і студентів, які поспішатимуть на навчання.
  • Чи варто чекати на зміни в курсуванні тролейбусів і маршруток, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Транспортна проблема в Хмельницькому прийшла разом із карантином, що розпочався в березні. Спершу скасували пільговий проїзд. Згодом запровадили обмеження кількості одночасного перевезення пасажирів. Все це призвело до конфліктів між хмельничанами. Одні - не могли добратися на роботу, а інші скаржилися на платний проїзд. 

Пізніше право їздити безкоштовно пільговикам повернули. А в транспорті дозволили перевозити повну кількість сидячих місць. Попри це транспортна проблема не зникла. До міської ради стало надходити чимало звернень від хмельничан. У їхніх скаргах йшлося, що доїхати на роботу і повернутися ввечері додому неможливо. Адже всі місця в салонах “окуповують” пенсіонери. Тоді журналісти vsim.ua проїхалися в тролейбусах і поцікавилися, куди ж їдуть люди літнього віку в годину пік. 

Згодом місцева влада прийняла рішення запустити спецрейси тролейбусів. На маршрутах додалося 12 додаткових “рогатих”. Призначені вони лише для людей, які сплачують за проїзд.

Відео дня

Тим часом хмельничани й далі продовжують скаржитися на роботу транспорту. Зокрема, нарікання з’явилися перед початком нового навчального року. Cвої хвилювання напередодні навчання висловила журналістам vsim.ua хмельничанка Ірина. Мовляв, те, як возити дитину до школи, вона не знає. Бо стикається із проблемою пересування містом майже щодня.

“Зараз нереально сісти в транспорт”

Матуся Ірина має 7-річного сина. Як і всі батьки напередодні навчання, жінка готує дитину до школи. Зібравши усю необхідну канцелярію, не забули й про засоби індивідуального захисту. Бо навчальний процес цьогоріч відбуватиметься за певними вимогами.

Допоки одні батьки обурені нововведеннями в організації навчання, інші чухають голову, як доставити дитину до школи. Особливо якщо будинок і навчальний заклад знаходяться в різних мікрорайонах. Така історія спіткала й Ірину.

Жінка розповідає, що наразі скористатися громадським транспортом вкрай важко. Аби спіймати потрібний тролейбус чи маршрутку, жінка завжди прямує на зупинку “Паркова”. Втім дочекатися транспорту із пустими сидячими місцями жінці не вдається. Тож Ірина пересувається містом переважно пішки.

А от із 1 вересня транспорт стане необхідністю для неї. Бо їздити доведеться не самій, а з сином, якого чекатиме шкільна парта. Доїхати з Гречан в мікрорайон Виставка, каже жінка, буде нереально. Бо за власними спостереженнями робить висновок: транспорт "забитий". 

Як вирішити дану проблему жінка не знає. Каже, що не врятує людей навіть збільшення кількості транспорту. 

Що кажуть в міській раді

Повернулися до транспортної проблеми і представники міської влади. Щоб внести зміни до роботи громадського транспорту, схиляються до кількох варіантів. Детальніше про це розповів заступник міського голови Андрій Бондаренко. 

Чиновник каже, що наразі розглядають кілька версій. Перша з них стосується збільшення кількості транспорту із 1 вересня. Планують запустити додаткові тролейбуси та маршрутки. Крім того, є ймовірність відновлення руху маршрутів, що “завмерли” під час карантину. 

Каже Андрій Бондаренко й про те, що збільшення кількості транспорту може не вирішити проблему. Адже є вірогідність, що він не справиться із потоком людей. Причина - можливість перевезення тільки “сидячих пасажирів”. Саме тому міська рада звернулася до Кабінету міністрів із проханням дозволити перевозити необмежену кількість людей. Відповіді поки немає.

А от на рахунок спецрейсів - є ймовірність їхнього скасування. За словами чиновника, все залежатиме від рішення Кабміну. Мовляв, якщо не буде обмежень щодо перевезень лише “сидячих пасажирів”, необхідність в спеціальних рейсах тролейбусів зникне. 

Нагадаємо, із 1-го вересня у місті планують збільшити кількість тролейбусів, які працюватимуть у режимі спецперевезень. 

Друзі, як можна вирішити проблему із громадським транспортом у Хмельницькому? Пишіть ваші варіанти у коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (97)
  • Михайло Заклецький

    Відмінити карантин. Вже більшість перехворіла на ковід.
  • А

    Країну до нормального життя
  • Lilia Puris

    Закинчуйте истерику и повертайте краину до нормального життя.
  • ростислав барабаш

    що за радянське розуміння школа є під боком,ми живемо в центрі  але в центрі зараз всі елітні школи які просто так дітей не приймають . тому-то й ходить решта в інші мікрорайони діти .Так що не треба розповідати що вся еліта вибирає собі школу.А ті що думають що буде з 1 вересня в тролейбусах не їздять,ті що користуються громадським транспортом знають буде ...(колапс)

    PutnickFree reply ростислав барабаш

    Та ну! Школа по Грушевського поряд з парком - яким боком вона елітна?
    Вчаться двоє дітей різного віку, у свій час просто так прийняли.

    ростислав барабаш reply PutnickFree

    свого часу в мене дочка в 1 школі навчалася а що зараз там робиться
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up