Хмельницькі дороги, які ремонтували суцільним методом два роки тому, дали тріщини (ФОТО)

Хмельницькі дороги, які ремонтували суцільним методом два роки тому, дали тріщини (ФОТО)
  • Метод суцільного укладання асфальту практикують вже третій рік.

  • З кожним роком грошей на це йде більше.

  • Ми перевірили, як виглядають дороги, відремонтовані у 2017-му.

У Хмельницькому завершують сезони ремонту доріг суцільним методом.  Він передбачає повне зняття верхнього шару старого асфальту та вкладання нового. Так, ремонт зараз триває на вулиці Вайсера та майже завершений на вулиці Степана Бандери. Суцільний метод почали використовувати 2017 року. 

Ми вирішили дізнатися, як зараз виглядають вулиці, які ремонтували два роки тому. Перелік ділянок нам надали в управлінні ЖКГ Хмельницького у відповіді на запит:

  • Степана Бандери — від Зарічанської до опори №15

    Відео дня
    /li>
  • Красовського — від Пілотської до заїзду на АЗС «Shell»

  • Панаса Мирного — від Степана Бандери до Залізняка

  • Пілотська — від будинку 3 до провулку Покришкіна; перехрестя з Трудовою

  • Подільська — від Свободи до Грушевського

  • Проскурівського підпілля — від Будівельників до Вокзальної

  • Трудова — від проспекту Миру до зупинки; від Заводської до мосту через залізницю

  • проспект Миру — від Степана Бандери до Перемоги

  • Північна — від Західно-Окружної до будинку 95

  • Європейська — від Свободи до будинку 12

Загалом роботи на цих ділянках обійшлися у понад 10,357 мільйона гривень. Ремонт виконувало комунальне підприємство з будівництва, ремонту та експлуатації доріг. Термін гарантії на кожну з ділянок становить три роки.

Ми перевірили усі ділянки та зробили фото. Стан асфальту на них різний. Найкраще збереглося покриття на Подільській та Трудовій поряд із Заводською. Жодних пошкоджень там не видно. Найгірша ситуація на проспекті Миру та Трудовій поряд із проспектом. Покриття там має багато тріщин, які вже замазали бітумом. Додамо, що укладання асфальту на проспекті обійшлося міському бюджету в понад 2,6 мільйона гривень.

Зараз тріщини на покриттях, зокрема на проспекті Миру й Трудовій, усуває КП БРЕД. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник управління ЖКГ Василь Новачок. За його словами, це роблять у межах гарантійних зобов’язань.

— Це поточний ремонт суцільним методом, тому цілком можливі такі поперечні тріщинки, адже основа під час такого ремонту не посилюється. Зараз пошкодження усувають, щоб взимку туди не потрапляла вода і не утворювалися вибоїни, — говорить Василь Новачок.

2018 року на поточний ремонт суцільним методом витратили понад 33,6 мільйона гривень. Цього року запланували витратити ще більше — майже 44,3 мільйона гривень. Роботи доручили вже іншому підряднику — ПрАТ «Хмельницьке шляхово-будівельне управління №56».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • vadYOsa

    Та цей БРЕД це взагалі схоже на компанію-прокладку для вимиву міського бюджету. Вони усувають тріщини по гарантії за чий рахунок, якщо вони КП?)) Правильно - за міські. А потім ще світлофорчиків і поліцейських наставлять і ще грошей відмиють))) Розігнати їх к бісу і провести розслідування по відповідності їх робіт і часто доцільності цих робіт витраченим нашим коштам!
  • Конст Лесовой

    Трещины в покрытии не только от его качества зависят, а чаще от основания, которое тут никак не улучшалось. Тут экспетиза нужна, чем они вызваны. Но у нас традиция, без суда все всем ясно(
  • Сергій

    Поїдете у Тернопіль чи Франківськ. І ваші зауваження будуть безглузді. Можливо це дорого. Але ямковий ремонт - гроші на вітер.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up