Хмельницький отримав перший тролейбус із Чехії. Коли він виїде на маршрут

Хмельницький отримав перший тролейбус із Чехії. Коли він виїде на маршрут
Фото з сайту alltransua.com
  • «Електротранс» уклав угоду на майже 3,9 мільйона.

  • Замовили п’ять вживаних тролейбусів із Чехії.

  • Один з них уже в Хмельницькому.

У Хмельницький привезли перший тролейбус «Škoda». Він є вживаним та придбаним у Чехії. Транспорт є першим з партії, яка загалом налічує п’ять одиниць тієї ж марки. Раніше для міста не купували ані вживані тролейбуси, ані європейські.

Угоду на постачання комунальне підприємство «Електротранс» уклало на початку жовтня цього року. Вона передбачає закупівлю чотирьох «Škoda 24Tr» (про одну з них йшлося вище) та однієї «Škoda 25Tr». Остання є двосекційною. Такі називають «гармошками». Обійшлися тролейбуси у майже 3,9 мільйона гривень. Постачальником є чеська фірма «Zedexo».

Директор «Електротрансу» Сергій Бобух у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що підприємство наразі очікує чеських спеціалістів. Вони мають провести налаштування та діагностику.

Відео дня

— Вони все зроблять для того, щоб це не затягувати, і вже до кінця місяця (листопада —  прим. авт.), можливо, цей тролейбус зможе виїхати. Вони мають продіагностувати технічно на наших лініях, тому зараз ми його, поки повністю не зроблять всі технічні процедури, випускати самостійно не будемо. Це наш перший проєкт і ми б хотіли, щоб цей тролейбус нормально їздив, —  розповів керівник «Електротрансу».

Як повідомляє Facebook-сторінка сайту «Alltransua», доставлений у Хмельницький 2005 року виготовлення. Він працював у чеському місті Пльзень. Транспорт має тяговий двигун та силову установку чеського виробництва («Škoda») та кузов із Франції («Irisbus»).

Ще один тролейбус підприємство очікує отримати до кінця цього року. Це буде вже згадана «гармошка». Решту, три одиниці, мають доставити до травня наступного року.

Нагадаємо характеристики тролейбуса «Škoda 24Tr Irisbus Citibus», один з яких уже привезли у Хмельницькому:

Такі тролейбуси не будуть закріплені за одним маршрутом, а їздитимуть на різних.

Характеристики тролейбуса «Škoda 25Tr IrisbusCitelis»:

Де саме працюватиме цей тролейбус, залежить від того, який маршрут підійде йому за пропускною здатністю вулиць.

Нагадаємо, що для Хмельницького планують придбати 50 нових тролейбусів, скориставшись кредитною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку. Очікується, що угода буде підписана на початку наступного року. Після цього можна буде оголосити тендер на закупівлю тролейбусів. Він триватиме три місяці. В рамках нього буде визначена фірма-постачальник. Тролейбуси Хмельницький отримуватиме партіями протягом 2023-2024 років. Більше про це в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Сергій Дзендзель

    Гарна схема. Списаний на брухт тролейбус "купити" і поставити на маршрут. Яка ціна такого щастя ? Були торги? Як обраний переможець конкурсу ?

    Роганська Людмила reply Сергій Дзендзель

    Сергій Дзендзель були, зайдіть на prozorro, пошукайте по Електротрансу за запитом Skoda 24tr, кінцева ціна трохи знизилася.
    Новий тролейбус 7-11млн грн(може бути дорожче, якщо це гармошка, є кондиціонери і тд).
    Цей коштує 750тис грн, гармошка 900тис (з доставкою).
    І все одно він новіший за багато тролейбусів парку.
    Чи пропонуєте, щоб було більше маршруток? Чи взагалі щоб не було нічого?

    Щось мені підказує, що ви не проти б/в автобусів, які їздять на 21, 22, 51 і були списані в Європі. Чому тоді проти б/в тролейбусів?
    P.s. В тролейбуса ресурс більший, за рахунок електродвигуна

    PutnickFree reply Сергій Дзендзель

    Цей європейський брухт у набагато кращому стані ніж наші "нові" 2014р., а з самих нових 2019р., половина взагалі не їздить, ніби то постійно ремонтується.
  • Алла Грузер

    Сядьте для початку в коісло мера і подивимось які ви розумні....
  • Микола Фомов

    Всю хюйню звозять

    Микола Фомов reply Микола Фомов

    Скільки вже там вкрали то можна на самольтах літать

    Роганська Людмила reply Микола Фомов

    Микола Фомов пропонуєте щоб маршрутки були? Чи щоб взагалі громадського транспорту не вистачало?
  • Олександр Левицький

    В Хмельницькому зоопарк тролейбусів. І ЗіУ, Богдани, електрони. Тепер будуть шкоди. Ви відремонтуйте Богдани поломані, стоять біля десятка  під стіною. Відремонтуйте на автономні тролейбуси, два поломаних стоять. А їм шкоди захотілось, А запчасти де будете брати. В три дорога купляти, супер!!!!

    Олександр Левицький reply Олександр Левицький

    Роганська Людмила згоден. Другого виходу немає. Хай будуть шкоди. Автобуси соляріси дуже місто виручають. І шкоди поможуть

    Роганська Людмила reply Олександр Левицький

    Олександр Левицький не такий це вже і зоопарк. І немає там стільки поломаних Богданів.
    І як ви пропонуєте збільшити кількість тролейбусів? Ремонти - так, але це не сильно збільшить кількість тролейбусів на лінії.

keyboard_arrow_up