Комунальники намагалися обмежити проїзд через будинок на проспекті Миру: чим все закінчилося (ФОТО)

Комунальники намагалися обмежити проїзд через будинок на проспекті Миру: чим все закінчилося (ФОТО)
  • У проїзді між під’їздами з’явилися напівсфери.

  • Комунальники також поставили стовпчик, але він довго не простояв.

  • Чому так сталося і що має бути далі?

Розташований на проспекті Миру будинок №70/1 умовно поділений на дві частини, які розміщені перпендикулярно одна одній. Перша частина — це під’їзди від 1 до 3, друга — під’їзди 4 та 5. Між обома частинами є проїзд висотою в один поверх та шириною близько чотирьох метрів.

Днями обабіч проїзду з’явилися дві напівсфери. Крім того, посередині є невелика труба, яка не заважає транспорту. Таким чином в цьому місці, як і раніше, можуть проїхати авто. Чому в проїзді з’явилися напівсфери та труба?

Про це ми запитали начальника відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександра Ковальчука. Як з’ясувалося, питання одного проїзду на проспекті Миру зачіпає декілька будинків, вулиць та школу.

Відео дня

Отож, на початку минулого року завершилася реконструкція провулку Перемоги, внаслідок чого з’явився виїзд на вулиці Свободи. Як розповів Олександр Ковальчук, так зробили, аби авто мали можливість їхати з провулка на вулицю напряму, а не через двір будинку №72 на проспекті Миру.

Втім, з відкриттям прямого сполучення автомобілів у дворі будинку №72 менше не стало. Водії, які прямували з проспекту Миру на Свободи, почали використовувати двір та провулок Перемоги як альтернативний шлях. Мешканці будинку №72 поскаржилися на цю ситуацію, і чиновники вирішили перекрити проїзд від проспекту Миру до провулка Перемоги. Восени минулого року біля склопункту встановили чотири напівсфери.

— Але після того сталося так, що частина транспортних засобів, особливо тих, що привозять дітей в молодшу школу, почали їздити через двір будинку №70/1. На це люди почали дуже скаржитися. Тому, щоб зменшити негативний вплив транспорту, в проїзді поставили напівсфери та стовпчик, який мешканці мали піднімати, але той стовпчик зразу зламали. Ми не будемо відновлювати, тому що його знову поламають. Там треба шукати якісь інші шляхи вирішення, — розповів Олександр Ковальчук у коментарі журналістам vsim.ua.

За словами чиновника, напівсфери мають змушувати водіїв знижувати швидкість. Стовпчик мали б піднімати мешканці у ранковий час, таким чином привчаючи водіїв їхати не через двір будинку №70/1, а через провулок Перемоги на вулицю Перемоги або вулицю Свободи.

— Відновлювати стовпчик ми не будемо, тому що мешканці між собою мають розібратися. Частина хочуть перекрити, частина не хочуть. Тобто мають на зборах своїх вирішити, як це має бути зроблено, — розповів Олександр Ковальчук.

Проїзд через будинок №70/1

Проїзд через двір будинку №72

Читайте також: Зрізали й поїхали: як та навіщо хмельницькі двори звільняють від загороджень (ФОТО, ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Саньок Свірщ

    Через таких ідіотів приходиться іноді по клумбам їздити.
  • Тетяна Муза

    А це правомірні  дії?
  • Aleks Gileta

    Тупо завалили весь город этими сферами. Закрадывается ощущение заработка Команды СС.
  • Tetiana Yakymenko

    Я живу в будинку 70/2. Завдяки цим "обмеженням" неможливо заїхати у двір. Як має швидка або пожежна машина проїхати? Перелетіти через стовпчики? Якщо нема куди гроші подіти, то зробіть звичайний "лежачий поліцейський": машини будуть пригальмовувати, але проїзд залишиться.

    Tetiana Yakymenko reply Tetiana Yakymenko

    Вероника Блажиевская , полностью с Вами согласна! Эти полусферы нужно также заменить на "лежачий полицейский".

    Вероника Блажиевская reply Tetiana Yakymenko

    Tetiana Yakymenko почему они перегородили дорогу которая шире а через этот двор должны все ездить,л-логика🤯🧠

    Вероника Блажиевская reply Tetiana Yakymenko

    Tetiana Yakymenko так почему же жители 72 дома не уберут полусфери около стеклопункта и вся проблема решится,тогда в арке никто ставить не будет 🤦

    Volodymyr Zmiievskyi reply Вероника Блажиевская

    Тому що під'їзний шлях до будинку перетворили на дорогу. Це не нормально, коли під будинком їздять сотні машин за день.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up