31 мільйон на автобуси для «Електротрансу»: що відомо

31 мільйон на автобуси для «Електротрансу»: що відомо
Фото з сайту autoregion.com.ua
  • Нові автобуси «Ataman» вже возять хмельничан на маршруті №35.

  • Комунальне підприємство хоче докупити ще.

  • Розповідаємо, що зараз відомо про придбання.

Комунальне підприємство «Електротранс» придбати 10 нових автобусів «Ataman» (також відомі як «Isuzu»). На це установа готова витратити 31 мільйон гривень. Для придбання транспорту оголосили тендер, інформація про який розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro».

Наведемо основні технічні характеристики автобусів, які хочуть купити:

  • Відео дня
    /li>

Додаткові вимоги — пристосованість для пасажирів на інвалідних візках, система автоматичного підрахунку кількості пасажирів, кондиціонер для водія, дві відеокамери у салоні, відеореєстратор, дві точки встановлення валідаторів для оплати проїзду.

Очікувана вартість одного автобуса складає 3,1 мільйона гривень. У процесі торгів вона може бути знижена. Постачальника планують обрати 24 квітня. Терміном постачання автобусів вказане 30 серпня цього року.

Нагадаємо, що раніше «Електротранс» вже придбав вісім автобусів описаної моделі. Договір був укладений у лютому 2022 року. Разом зі ще одним міжміським автобусом вартість покупки склала понад 23,6 мільйона гривень. Постачальником було ТОВ «Люмікар», автобуси виготовлені у Черкасах з використанням японських комплектуючих.

Наразі придбані автобуси «Ataman» курсують на маршруті №35, який сполучає Катіон та Озерну. Він є найвигіднішим для «Електротрансу» серед усіх його автобусних маршрутів. Протягом семи місяців, від вересня 2022-го до березня 2023-го, виторг на ньому склав близько 2,8 мільйона гривень.

Додамо також, що «Електротранс» має плани на оновлення також і тролейбусів. 45 одиниць транспорту хочуть купити коштом кредиту та гранту Європейського банку реконструкції та розвитку. Сума кредиту складе до 10,6 мільйона євро, гранту — 4,45 мільйона євро. Також проєкт фінансуватиме міська рада на суму 1,5 мільйона євро.

Загальна вартість таким чином складе близько 676 мільйонів гривень. Ця сума включає не тільки придбання тролейбусів, а й технічне переоснащення «Електротрансу». Така інформація є у проєкті рішення Хмельницької міськради. Зазначимо, що найстарішому тролейбусу міста зараз 41 рік.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Олег Бродський

    Гарантія два роки для наших доріг не проходить!!!
  • Надя Журавська

    Всім не вгодиш
  • Kostia Prytkov

    Слава ISUZU!
  • Роганська Людмила

    Тролейбусів 60 штук, але ми купляємо автобуси, "дуже правильно"
    За ці кошти можна купити партію з 30 вживаних тролейбусів

keyboard_arrow_up