Маршрутка по 9 гривень буде в Тернополі. Коли зміниться ціна на проїзд у Хмельницькому?

Маршрутка по 9 гривень буде в Тернополі. Коли зміниться ціна на проїзд у Хмельницькому?
  • Перевізники знову заговорили про необхідність змінити тарифи на проїзд.
  • Прецедент - зростання цін у Тернополі. Там маршрутка буде по 9, тролейбус - по 8 гривень.
  • Таке можливе і в Хмельницькому.
  • За яких умов і коли? Таке питання ми задали міській владі.

Вже від завтра, 1 листопада, у Тернополі проїхатися в громадському транспорті буде дорожче. У сусідньому до Хмельницького обласному центрі влада вирішила, що вартість проїзду в маршрутці має бути 9 гривень, а в тролейбусі - 8 гривень. Хочуть підняття тарифів і хмельницькі перевізники. Вони нещодавно звернулися з відповідним листом до мерії.

В зверненні до влади перевізники аргументували своє бажання підняти ціни на проїзд. Основна причина - зростання вартості пального. І вказали, що тариф має бути 8 гривень за одну поїздку одного пасажира в автобусі чи маршрутці.

Після такого звернення і підняття вартості проїзду в сусідньому Тернополі ми вирішили запитати у міської влади Хмельницького, чи можливе це у нашому місті і коли. Відповідь надав профільний заступник мера з питань транспорту Андрій Бондаренко.

Відео дня
  • По-перше, ніяких розрахунків нам ніхто не подавав. Було лише нічим необгрунтоване звернення підняти до 8 гривень, - каже Андрій Бондаренко. - На сьогоднішній день ми не розглядаємо питання підвищення тарифів. Для того, щоб сказати наскільки тариф є обгрунтованим, 8, 9 чи 10 гривень, потрібно знати чіткий пасажиропотік і доходи від перевезення платних пасажирів. Такі дані ми можемо отримати після запровадження електронного квитка. Лише після його запровадження ми зможемо чітко сказати якою є собівартість проїзду і яким має бути тариф.

Читайте по темі: Електронний квиток у Хмельницькому: хто, коли і як буде впроваджувати

На кожних обговореннях щодо тарифів на проїзд перевізники кажуть, що можуть просто не виїхати на маршрут, якщо ціна не підвищать. Мовляв, це буде нерентабельно. Якщо це буде траплятися, то, за словами Андрія Бондаренка, на перевізників будуть складатися акти й, можливо, припиняти з ними співрацю.

Першим кандидатом на розірвання договору є ТОВ “Рембудтранс”. Із цим перевізником хочуть припинити співпрацю щодо обслуговування маршрутів №9 (Староміська - Лезневе-2) і №43 (Керамзитовий завод - Лезневе). Відповідний проект рішення буде подано на розгляд виконавчого комітету Хмельницької міськради.

Щодо тарифів на проїзд у Тернополі, то додамо, що там є різні варіанти розрахунку від яких залежить вартість. Наводимо пояснення місцевого керівника управління транспорту із сайту "20 хвилин":

"З персоніфікованою карткою тернополянина пасажири платитимуть 5 гривень у тролейбусах та 6 гривень у маршрутках, - озвучив тариф пан Мединський.  - При оплаті електронним квитком, банківською карткою чи телефоном - 6 гривень у тролейбусах та 7 у маршрутках. Готівкою -  8 гривень за проїзд у тролейбусі і 9 - у маршрутці.  Для школярів і студентів квиток коштуватиме 50% від мінімальної вартості проїзду: у тролейбусі коштуватиме 2 грн. 50 коп., у маршрутці - 3 грн.".

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (181)
  • Катя

    Ну в принципе, еси сравнить , то цены практически одинаковые на продукты, к примеру молоко 2,3 зл, а у нас 14, если перевести,  и так во всем, кроме проезда,если там проезд 3,5 злотых за 2 остановке, всмысле за 15 мин, то у нас должно было быть 21, 10 в переводе на наши, а не 3,50 осаваться, потому что детальки то к железу покупаються не у нас, а везутся из зарубежа....У нас ведь нет завода по изготовлению запчастей к иномарке volksvagen

    Vitaliy reply Катя

    пересідайте на богдани

    Анонім reply Катя

    110 злотых за 30 дней БЕЗЛИМИТНО на ВСЕХ видах транспорта (это 3,67 PLN в ДЕНЬ, а не за две остановки). В огромной Варшаве. 240 злотых за 90 дней (это 2,67 PLN в ДЕНЬ безлимитно на ВСЕХ видах транспорта). Детям 55 злотых за 30 дней и 120 злотых за 90 дней.Безлимитно, круглосуточно, удобно, водители вежливые и трезвые, график соблюдается неукоснительно.

    Анонім reply Анонім

    Ахахаха, маршруточники сейчас массово регистрируются на сайте ))) Сами ведь сказки о 13 злотых за поездку начали рассказывать :) Уже перестали нравиться польские тарифы? Да, там дети ездят за 1.33 PLN в день (если купить проездной на 90 дней). Это примерно 11 грн В ДЕНЬ БЕЗЛИМИТНО на ЛЮБЫХ видах транспорта.
  • Катя

    В Европі проїзд коштує 13 злотих, а це значит , що 1 час своєї роботи працівники віддають на те,  щоб дібратися на роботу, а у нас 1 час роботи в кого 20, в кого 50, за проїзд платять пів цукерочка за 3,50, і їдуть з кінцевої Озерної, в центр міста,або на кінцеву Катіона, тобто 15 зупинок.

    Оксана Підопригора reply Катя

    А є люди які за день мають  100-150грн.  І 2ма маршрутками треба їздити, то зо тепер не їсти бо на проїзд потрібно 40грн в день?

    Сіма reply Оксана Підопригора

    То їхні проблеми, а не перевізників. Чому хтось має за них платити? Нехай пішки ходять або шукають більш оплачувану роботу

    Катя reply Оксана Підопригора

    Ну да, а шо тіки один водій має голодним тебе возити за цукерочок, то в тебе хоч 100 грн всерівно залишеться, а в нього шо? Кілограм самих дешевих "бабусених казок" на котрі йому пасажири скинулись

    Vitaliy reply Катя

    До чого ця мова? Жоден водій не возить за цукерочки. Проїзд в маршрутці давно вже по 5 грн. Питання зп водія - до роботодавця, а не до пасажира, пасажир сплачує за проїзд, інакше водій його не повезе. Тай лівак у водія в любому випадку є, адже він ніяк не облікує пасажирів перед "хазяїном".

    Анонім reply Vitaliy

    Да шо ви кажити, то йдіть ви туда, як нам так  добре

    Vitaliy reply Анонім

    Ви такі наївні, як діти) якщо зроблять квиток хоч по 15 грн, ваш роботодавець всеодно найде причину не виплачувати високу зп. якщо вірити їх обіцянкам  - то після кожного підняття ціни на проїзд у вас би мала вирости зп ледь не в 2 рази. а як насправді?

    Анонім reply Vitaliy

    Эта речь, чтоб пожалели и согласились на проезд по 2,50 грн за одну остановку )))) Бедный "Катя-Катя Попик-Михайло Білецький", вообще ничего в день не зарабатывает, работает за "цукерочки", даже еще свои деньги доплачивает, с горя сам с собой в комментариях разговаривает.

    Анонім reply Анонім

    Чому б ні, так у всьому світі, ціна залежить від відстані, шо тут несправедливого

    Анонім reply Анонім

    У вас "Катя", наверное, таки проблемы с чтением. Тариф, который зависит от расстояния или времени - для приезжих. Для местных жителей существуют гораздо более выгодные безлимитные проездные на все виды транспорта. Вы упорно продолжаете говорить о разовом повременном билетике, которым местные жители не пользуются.

    Анонім reply Анонім

    Шо влюбився

    Анонім reply Анонім

    Нет, "Катя"-"Михайло", и не надейтесь.

    Анонім reply Катя

    Это у нас, кстати, отдают 1 час работы за проезд, потому что в связи с реформой транспорта от Свободы маршруты посокращали, часто надо пересаживаться, двумя маршрутками в одну сторону утром (10 грн), плюс двумя вечером (12 грн) - уже 22 грн. А если еще надо куда-то днем поехать, то и того больше. Вы имеете отношение к перевозчикам, так что даже не заикайтесь о сравнении с Польшей - по всем критерием (цена, комфорт, персонал, график движения) вы даже близко не стояли.

    Михайло Білецький reply Анонім

    А ти шо хотів, заробляти в день від 200 до 600 грн, а водію кидати 3.50? Ха ха, шоб він такого за дурно доставляв твою наглу Ж  на роботу з Книжковець в центр за три семечки?Да тебе любий алкаш на велесопеді за таку ціну не схоче прокатати навіть. Пішки пора тобі топати, товариш

    Анонім reply Михайло Білецький

    Опять же: люди, вот уровень развития хмельницких перевозчиков, без комментариев. Причем про "алкаша на велосипеде"  этот человек уже не раз упоминал, видно близкая ему тема.

    Михайло Білецький reply Анонім

    От бачете як довели альфонси водіїв, напевнь плачиться людина про наболіле, непереживайте Михайле, поїдити в Европу і там собі заробити, а ми всі люди здорові, будем ходити пішки

    Анонім reply Михайло Білецький

    У вас еще и раздвоение личности? Сами себе отвечаете :) У нас и с шизофренией, оказывается, водители на маршрутках бывают. А все потому, что даже на медосмотры водителей частники жмутся.
    "поїдити", "поїдити", "непереживайте", вас там ждут.

    Антон reply Анонім

    Альфонс, чего пристал к человеку

    Михайло Білецький reply Михайло Білецький

    Отак ніхто тебе непожаліє, непідскаже крім самого себе

    Анонім reply Михайло Білецький

    Бідна "Катя" )))

    Анонім reply Катя

    Да не платят в Польше 13 злотых, откуда такая цифра, что вы с ней везде выскакиваете? И у кого там зарплата 13 злотых в час? В самой дорогой Варшаве все местные ездят по именным проездным (110 злотых в месяц, детям и пенсионерам за полцены, детям до 7 лет бесплатно), которые действуют на всех видах транспорта, в том числе на электричках, которые едут в отдаленные районы. По этому проездному можно безлимитно кататься хоть целыми днями на любом транспорте, а не "с кінцевої Озерної в центр міста". По билетикам ездят только приезжие и те, кто ездит общественным транспортом изредка.

    Анонім reply Анонім

    Поделите 110 злотых на 30 дней. 3,67 зл. в ДЕНЬ БЕЗЛИМИТНО на ЛЮБЫХ видах транспорта, детям 1,83 зл./день. Варшава - столица, цены столичные. Каких вообще 13 злотых?

    Михайло Білецький reply Анонім

    Шо ти  мелеш, 3,67  лише 1 зупинка

    Анонім reply Михайло Білецький

    Ты читать вообще умеешь? 110 злотых проездной в месяц на любой вид транспорта безлимитно. Детям 55 злотых в месяц. Какая одна остановка? Билетами только приезжие пользуются.

    Сіма reply Анонім

    То пі...уй у Польщу назавжди, зрадник, сраколиз польський

    Анонім reply Сіма

    Сима, я с вами вообще не общаюсь. Складывается впечатление, что это вы стояли на майдане с кастрюлей среди пенсионеров и маршрутчиков и регулярно ездите в Польшу на заработки, а теперь все пытаетесь переложить с больной головы на здоровую. Вы всех оскорбляете и материтесь, как пьянь в троллейбусе, но при этом сразу делаете замечание другому человеку.
    Каждый раз при обсуждении тарифов появляется некая Катя, которя говорит "а в Польщі 13 злотих добратися на роботу", ей отвечают "да нет, нету такого в Польше" и тут влазит Сима с шизофреническими шовинистическими оскорблениями.
    Я не работаю в Польше. Даже ехать туда не надо, чтобы проверить информацию о тарифах: достаточно подключения к Интернету и знания английского языка.

    Vitaliy reply Анонім

    цей Михайло Білецький як і Сіма  - диванні експерти, а може ще й  з одного дивану чи палати)

    Анонім reply Vitaliy

    Один имеет отношение к перевозчикам, как и Катя (или "Катя Попик"), а второй просто провокатор, судя по всему. Уж очень шаблонные комментарии у него.

    Сіма reply Анонім

    Да пох...й на вас заздрісників. Ми знаємо, що ми нормальні, а ви недоумки задрісні

    Анонім reply Сіма

    Так ничего удивительного. "Мы" - это "вы" и "ваша вторая личность? Или "вы" и "Михайло Білецький"? Тот выше обращается сам к себе во втором лице и разговаривает сам с собой под разными никами. У вас налицо сбивчивая речь, мания преследования (судя по вашим требованиям, чтобы Виталий вас от кого-то охранял), дезорганизованность и социальная дезадаптация. Отрицать свой диагноз и утверждать о своей нормальности для таких людей - обычное дело. Это явление называется "анозогнозия".

    Анонім reply Анонім

    Похоже, будто дедуля какой-то так развлекается, из тех, что детей чморят в троллейбусах, чтобы место уступили :) Потому что в этой теме "я на таксі їзжу" (кстати, правильно "їжджу"), а в другой "я регулярно роблю дітям із рюкзаками зауваження". Где, в такси? :)

    Сіма reply Анонім

    Бачу, що я вже став популярним. Але мені поср...ти на популярність у зазрісників. Я не поважаю таких жлобів як ти і тобі подібні

    Анонім reply Сіма

    Гм, в правилах русского и украинского языка есть требование писать "вы" с заглавной буквы в сочетаниях "Ваше Величество", "Ваша Високість" и т. д. Может, с этим связано ваше требование обращаться к вам на "Вы" и поэтому вас так коробит обращение на "вы" со строчной? И это ваше желание стать популярным... И пренебрежение к обычным людям... Ваше alter ego не Наполеон часом? Насчет "поср... ти" - вы просто санитарку позовите, судно попросите, не волнуйтесь так.

    Сіма reply Vitaliy

    Ти, бовдуре, охороняй мене краще, а то якщо зі мною щось станеться, то ти перший підозрюваний. Не забув чому? І взагалі, ти випадково не той Віталька придурковатий із  однойменного серіалу?

    Vitaliy reply Сіма

    а ти часом не жид?

    Сіма reply Vitaliy

    Я українець, бовдуре. До речі ти тепер маєш ще і євреїв охороняти і догоджати їм, якщо не бажаєш понести покарання за антисеметизм. Вот ти бовдур. Твої язик, руки, мізки твої ж вороги

    Vitaliy reply Сіма

    Згідно з аналізом, проведеним Міністерством юстиції України, не виявлено норм, якими б заборонялось уживання термінів «жиди», «жид» та «жидівка».

    Vitaliy reply Сіма

    Значення жіночого імені Сіма: почута богом (єврейське ім'я). Так ти він чи вона чи воно?

    Анонім reply Vitaliy

    "чи воно"
    Аааа, теперь вы еще и геев должны будете охранять ))))))

    Vitaliy reply Анонім

    ну якщо Сіма чоловічої  статті з жіночим ім`ям - то про що мова?

    Михайло Білецький reply Vitaliy

    То там бензин дешевший, тому і зарплата гарна, а тут шо, шо

    Анонім reply Михайло Білецький

    1,18 EUR бензин 95, 1,20 EUR дизтопливо (октябрь 2018). Где дешевле?

    Анонім reply Анонім

    Просто там тарифы рассчитываются и экономически обосновываются, и перевозчик при этом не может приводить аргументы типа "алкаш на велосипеді не прокатає за таку ціну". А у наших перевозчиков это, похоже, единственный аргумент.

    Сіма reply Анонім

    Ти хоть трісни, а з часом все рівно тарифи будуть такі які будуть потрібні перевізникам. Вас, злидарів заздрісних, ніхто за свій кошт вічно возити не буде

    IGOR reply Катя

    Раз на то пошло, в Польше (в частности в Кракове) цена проезда 3,80 zl... При зарплате в среднем ~4000 zl... У нас 6 гривен при зарплате в среднем 6000 гривен. Но уровень жизни, инфраструктуры и транспорта не сопоставимо выше... Там ты платишь и едешь в новых, комфортабельных, крупногабаритных транспортных средствах, с кондиционерами,  транспорт ходит МИНУТА В МИНУТУ, включая в вечернее и ночное время. Остановки все оборудованы информ-табло, трамваи не едут, а плывут! Цены на продукты и одежду НИЖЕ, чем у нас! А у нас что? 3,5 "пів цукерочки" - в вонючем, разваливающемся на ходу металлоломе, в котором во время дождя течёт с крыши... Летом сваришься, зимой околеешь... Или собачьи будки - где едешь в полусогнутом состоянии, а о графике движения или движении после 21:30 речь не идёт... Я был много где в Европе, и могу сказать, что там транспорт стоит каждую копейку, которую за него платишь, у нас - абсолютно нет!

    Сіма reply IGOR

    Що тобі заважає виїхати з України назавжди у Польщу? Навіть рідних своїх забери. Такого зрадницького кодла, яке тільки споживає, висмоктує соки з України і при цьому обсирає її, нічого не робить для її розквіту, моїй любій, найкращій у Всесвіті Україні не потрібно

    Vitaliy reply Сіма

    що ж твою найкраща Україна окрім тебе там більше нікого і не любить? (маю наувазі владу). Люди виїжають не від кращого життя, а від того що їсти дома немає нічого, не говорячи про те що ще потрібно одягнутись, купити ліки і тд. Підніми свою дупу і виїдь далі ніж базар обласного центру, подивись як живуть люди в селах, подивись як живуть люди на Західній Україні, виключи нарешті той зомбоящик, навчись оцінювати ситуацію розумом, а не телевізором

    Сіма reply Vitaliy

    Я знаю як живуть люди у селах. Більшість з тих що живуть погано живуть так бо самі обрадли собі таке життя. Хто хоче жити нормально, той живе нормально. У селі і в місті. Яка в принципі різниця. Головне мати бажання і не бути ледачим, не очікувати, що хтось покращить ваше життя

    Сіма reply Vitaliy

    Я живу в Україні. Їм нормально, одягаюсь,  маю заощадження. Може потрібно мізками думати, а не Україну обсирати?

    IGOR reply Сіма

    Я НАЛОГИ ПЛАЧУ со своей з/п, которая у меня на 100% белая, и ставка и сверху... А что полезного делаешь ты? В лучшем случае платишь с мимнмалки... А родичи, более чем уверен, занимаются сельским хозяйством на коммерческой основе, естественно не платят ни копейки налогов и получают субсидию... Так кто пьёт соки и потребляет?

    IGOR reply Сіма

    Это вы, селяне любите заробитки. Я не буду забирать работу у других людей и придерживаюсь правила: где родился, там и пригодился. Страна у нас реально отличная, а ГОСУДАРСТВО - полный треш и отстой! Из-за таких вот селюков, как ты! Яким "все добре", даже с дерьмом на голове...

    Vitaliy reply Катя

    ну якщо вже говорити про Польщу
    Як вже зазначалося раніше, вартість проїзду відрізняється залежно від міста. Практика показує, що саме в столиці він найдорожчий, тому для прикладу в статті взято саме Варшаву. Паперовий білет потрібно прокомпостувати при вході до трамваю чи автобусу, без цього він недійсний. Також варто зазначити, що пільгові категорії (учні та студенти до 26 років) сплачують за проїзд вдвічі менше.

    Особливу категорію становлять пенсіонери (ті, що досягли 65-ти років), вони користуються «квитком сеньйора», який коштує 50 злотих.

    Отже, перейдемо до цін:

    квиток на поїздку, що триває до 20 хвилин – 3,40 ZL;
    одноразовий квиток – 4,40 ZL;
    квиток на добу – 15 ZL;
    квиток на 30 діб – 110 ZL;
    квиток на 90 діб – 140 ZL.

    Vitaliy reply Vitaliy

    ну і середня зп в Польщі (якщо усреднити по всім воєводствам) то десь 4500 ZL

    Михайло Білецький reply Катя

    Кожна зупинка повинна коштувати по 2.50, а не 15 зупинок.

    Анонім reply Михайло Білецький

    В этом вся суть хмельницких перевозчиков. Никогда не нажрутся.

    IGOR reply Анонім

    Свинья под дубом вековым наелась желудей досыта, до отвала)
  • Оксанка

    В Тернополі народ бунтує, подали до суду про незаконність рішення, а наші ЗМі якось занадто швидко підхопили новину  і почали її розкручувати. А те що проїзд з карткою тернополянина коштує 6 грн забули сказати. 9 грн це тариф для "нетернополян" за готівку.
  • Галина

    ""потрібно знати чіткий пасажиропотік і доходи від перевезення платних пасажирів. Такі дані ми можемо отримати після запровадження електронного квитка. Лише після його запровадження ми зможемо чітко сказати якою є собівартість проїзду і яким має бути тариф" - даже добавить нечего. Самый разумный аргумент, который был озвучен по этой теме.

    Сіма reply Галина

    Максимум на початку наступного року буде підвищення до 10 гривень
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up