Безготівкову оплату проїзду запровадять у хмельницьких тролейбусах

Безготівкову оплату проїзду запровадять у хмельницьких тролейбусах
Фото із соцмережі Вконтакті.
  • В міському електротранспорті розклеять QR-коди для безготівкової оплати за проїзд.
  • Для купівлі квитка необхідно мати спеціальний додаток на смартфоні і гроші на рахунку в Приватбанк.
  • На вартість поїздки для пасажирів це не вплине. Менше грошей отримає КП «Електротранс».

У Хмельницькому в тролейбусах запровадять безготівковий розрахунок за проїзд. Для цього у кожному «рогатому» будуть розміщені таблички із спеціальним QR-кодом та інструкцією. Оплатити за поїздку зможуть власники смартфонів, які також є клієнтами Приватбанку. Запрацювати система має наступного тижня.

 - Цього тижня у нас тривають підготовчі роботи. Розміщуємо у всіх тролейбусах таблички з кодами. Сама система оплати має запрацювати наступного тижня. Поки працюємо лише з Приватбанком. За кожну поїздку пасажири платитимуть 2,5 гривні. З цієї суми 12,5 копійок йтиме банку, - розповідає .директор КП «Електротранс» Віктор Паламарчук. - В кожному буде свій -код. Таким чином ми зможемо частково відстежувати пасажиропотік.

Для оплати проїзду потрібно мати на своєму смартфоні встановлений додаток Priva24. За його допомогою необхідно просканувати QR-код на відстані 35-40 сантиметрів, вибрати картку оплати і показати квиток на гаджеті кондуктору. Обов’язковою умовою є підключення смартфону до Інтернету.

Відео дня
 

Як ставляться до ідеї із безготівковим розрахунком в тролейбусах, ми запитали в підписників групи "Новини Хмельницького від ВСІМ" Вконтакті. Думки розділилися. Майже половині із тих, хто проголосував, ідея сподобалася.

Система безготівкової оплати уже діє в усьому електротранспорті Львова. Запровадили її взимку цього року. Спочатку її місяць тестували на декількох маршрутах. З 16 лютого QR-кодами забезпечили увесь транспорт. У березні така ж система запрацювала в Чернігові та Івано-Франківську.

Нагадаємо, що хмельницькі тролейбуси мають перейти на електронні квитки. Чеки замість білетиків почнуть видавати орієнтовно у травні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Мастер Автополив

    А де подівалися валідатори, які придбали за мульон? Я собі погано уявляю цю мутну схему оплати, явно якийсь розпил.

    IGOR reply Мастер Автополив

    Это просто параллельная система. Валидаторы будут работать тоже, но параллельно. А схема - прозрачнее не куда! Когда я оплатил деньги с карты банка и "закомпостировал" электронный билет - деньги поступили на счёт предприятия, но прошли они через электронный учёт, и гор.совет видит эту операцию. Эти деньги не украсть! Точно не распил! Система БЕСПЛАТНАЯ (в плане абонплаты). Это не как WIFI, за который платили космические суммы! Всё, что идёт банку - это 12,5коп за каждый проданный через эту систему билет. Всё прозрачно.
  • danger83 aukro

    Ну наприклад я оплатив квиток через смартфон і в мене сів телефон чи закінчились кошти або перестав працювати інтернет. Якщо впроваджувати таку оплату то потрібно всі тролейбуси обладнати WI-FI мережею, та обладнати місцями для екстреної підзарядки пристрою.

    Andrzej Andrzej reply danger83 aukro

    А я наприклад зайшов в тролейбув і бац - виявляється гаманець вдома забув, або недостатньо коштів в гаманці на проїзд. Або загубив його перед тролейбусом. Що робити?!..

    Andrey Poh reply danger83 aukro

    Ну наприклад я купив квиток у кондуктора, і він через ледь привідкритий люк вилетів у цей самий момент, і впав у річку. Тому потрібно поставити  відповідну систему відкриття люків, яка блокуватиме можливість того, що через неї вилетить квиток. Також потрібно передбачити, що якщо у тролейбус одночасно зайде 20 чоловік з купюрами номіналом у 500 гривень, то щоб кожному була здача.

    Andrzej Andrzej reply Andrey Poh

    Тролейбус може одночасно вмістити в собі значно більше 20 осіб. А якщо у всіх будуть по 500 гривень банкноти. Або в когось навіть по 500 євро, чи хтось матиме фунти стерлінгів, або доллари. Треба обов'язково обладнати тролейбуси обмінниками з основних світових валют!!!
  • Сергій

    Тільки кондуктори ще не в курсі. Сьогодні побачив в тролейбусі, спитався отримав у відповідь шось накшталт: "шось напридумують...")))

    2 reply Сергій

    Ще офіційно не запустили, буде додатково оголошено і  будуть інструкції кондукторам
  • Valera Rosanov

    Для пасажирів зручно. І для Приватбанку ще один вид заробітку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up