У міськраді визначили перевізників для 12 автобусних маршрутів Хмельницького

У міськраді визначили перевізників для 12 автобусних маршрутів Хмельницького
  • На десяти маршрутах перевізники не зміняться.

  • На маршруті №2 будуть ходити великогабаритні низькопідлогові автобуси.

У Хмельницькому визначили перевізників, з якими укладуть угоди на обслуговування автобусних маршрутів. Для цього у міській раді оголосили конкурс. Нових перевізників запросили на 16 маршрутів. Конкурс провели вчора, 31 жовтня. Як ми вже писали раніше, нових перевізників шукають через закінчення строку дії договорів. Є й такі маршрути, які обслуговують тимчасові перевізники.

Возити хмельничан знайшлися охочі лише на 12 маршрутів. Їх обслуговуватимуть чотири фірми.

  • 2 — ПП «Автогаз-Захід» (раніше маршрут обслуговувало ХКП «Електротранс»)

    Відео дня
    /li>
  • — ФОП Марценюк Віталій Михайлович

  • 9 — ТОВ «Рембуд-транс»

  • 18 — ТОВ «Рембуд-транс»

  • 19 — ТОВ «Рембуд-транс»

  • 20 — ХКП «Електротранс» (раніше — ТОВ «Рембуд-транс»)

  • 23 — ТОВ «Рембуд-транс»

  • 27 — ТОВ «Рембуд-транс»

  • 43 — ТОВ «Рембуд-транс»

  • 50 — ТОВ «Рембуд-транс»

  • 52 — ХКП «Електротранс»

  • 55 — ТОВ «Рембуд-транс»

Угоди з перевізниками на більшості маршрутів планують укласти на 5 років. Лише на маршрутах 20, 23, 50 та 52 перевізники працюватимуть 1 рік. З словами заступника міського голови Хмельницького Андрія Бондаренка, результати конкурсу мають затвердити на засіданні виконавчого комітету. Лише після з перевізниками підпишуть угоди. Великогабаритні низькопідлогові автобуси будуть їздити на маршруті №2. Середньогабаритні будуть на маршрутах 20 та 52. На решті маршрутів автобуси будуть малогабаритними. На маршрутах 15, 17, 28 та 32 переможців не визначали, адже перевізники ними не зацікавилися.

Нагадаємо, що для перевізників умовами конкурсу встановили ряд вимог. Так, у випадку перемоги в конкурсі вони мають встановити на транспортних засобах GPS-трекери та під’єднати їх до міської системи управління громадським транспортом. Також має бути певна кількість автобусів, пристосованих для людей з інвалідністю. А саме від 10 до 35% до 31 грудня цього року та від 35 до 50% від 1 січня наступного року. Крім того, перевізнику заборонено буде використовувати автобуси, переобладнані з транспортних засобів іншого призначення.

Також умовами передбачено, що музика в автобусі під час перевезення пасажирів має звучати неголосно, аби не заважати пасажирами. А вмикати пісні з тематикою кримінального світу не можна буде взагалі. Також в автобусах не можна буде почути музику певних російських виконавців, який затверджує Міністерство культури. Ще однією вимогою до перевізників є заборона заклеювати скло будь-якими матеріалами, за виключенням тих, які забезпечують огляд із салону.

Нагадаємо, що цього місяця на вулицях Хмельницького мають з’явитися п’ять нових тролейбусів. Їх виготовлять на луцькому заводі «Богдан». Особливістю тролейбусів буде можливість їхати без контактної мережі на відстань до 21 кілометра. У міськраді планують створити для них нові маршрути. Які саме, поки ще не визначили, проте планується прокласти їх через вулиці Купріна, Красовського та Чорновола або ж через вулиці Толстого та Чорновола.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Леся

    43 маршрут це жах😠😠😠,ранком на роботу не доберешся вечером з роботи. Вже просто терпіння не хватає. І водії хами ,не всі, але більшість...
  • Володимир

    Автобуси на деяких маршрутах працюють без GPS (напр., 22).
  • Ольга

    На 19-м маршруте  работает всего две машины! Это норма? Издивательство!
  • Денис

    Брєд. Найоборотистіші 29/49/35 і далі возитимуть людей в переповнених вантажівках. Де зміни? Де автобуси, графік, чистота салону?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up