В разі зупинки громадського транспорту в Хмельницькому введуть спецрейси за перепустками

В разі зупинки громадського транспорту в Хмельницькому введуть спецрейси за перепустками
  • Приймати рішення про зупинку транспорту поки не планують, але вже розробили план дій, якщо це станеться. 

Громадський транспорт Хмельницького в умовах карантину працює з обмеженнями. В тролейбуси та маршрутки пускають лише в масках, а максимально дозволена кількість пасажирів - 50% від сидячих місць. Загалом транспорт курсує на більшості маршрутах міста.

Водночас в сусідніх обласних центрах, а саме Вінниці й Тернополі, громадський транспорт доступний не для всіх. Там запровадженні спеціальні рейси. А у Вінниці проїхати можуть лише за спеціальними перепустками.

Рішення про зупинку громадського транспорту поки не планують приймати у Хмельницькому. Але вже розробили систему, за якою він буде працювати, якщо це станеться. Про це розповів міський голова Хмельницького Олександр Симчишин під час Skype-брифінгу із журналістами.

Відео дня

За його словами, зупинка громадського транспорту можлива, якщо в Україні введуть надзвичайний стан. Ще один варіант - значне збільшення кількості хворих на COVID-19 у Хмельницькому.

Якщо ж транспорт все ж зупинять, то будуть курсувати лише спеціальні рейси. Й пускатимуть в транспорт лише за перепустками. Таких, за словами мера, готові видати до 10 тисяч. Призначені вони будуть лише для медичних працівників та працівників підприємств та установ, які критично важливі для життєдіяльності міста.

Нагадаємо, станом на 8:00 сьогодні, 31 березня, у Хмельницькій області є троє хворих на COVID-19. Перший випадок - 29-річна дівчина, яка повернулася з подорожі в Австрію та Угорщину. Другий - народний депутат України Володимир Ватрас із партії "Слуга народу". Обоє вони є мешканцями Хмельницького. Про третього хворого повідомили сьогодні зранку. Це мешканець Волочиського району.

Читайте також: Виручка «Електротрансу» за період карантину впала втричі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олександр Крамар

    А водіїв перевірили на коронавірус? Усіх. Як в інших містах.
  • Алла Антонюк

    Мер міста, незгідна я звати і не тільки я !!!!!.Вам від цього краще небуде!.
  • Оксана

    Маршрутки набирають більше 10 чоловік..Особливо які перевозять пасажирів Катіон  -Ракове.Багато людей не одягають маски в маршрутному таксі. Немає ніякої реакції водіїв.

    Лизунець Мордокнижний reply Оксана

    А тим маршруткам аби гроші заробляти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up