В Україні можуть збільшити штрафи для пішоходів: ви за чи проти?

В Україні можуть збільшити штрафи для пішоходів: ви за чи проти?
Фото з архіву редакції
  • Суми можуть зрости у чотири—п’ять разів.

  • Стосуватиметься це також велосипедистів.

Штрафи для пішоходів та велосипедистів в Україні можуть зрости у чотири—п’ять разів. Зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення пропонують троє народних депутатів. Законопроект вже зареєстрували у парламенті та відправили на розгляд профільного комітету. Його авторами є «слуги народу» Олександр Бакумов, В'ячеслав Медяник та Владлен Неклюдов.

Що про пропонують змінити у статті 127 КУпАП?

Покарання

Зараз

Відео дня

Пропонують

Частина 1

Попередження

Є

Немає

Штраф

51

255

Частина 2

Штраф

51

51

Частина 3

Штраф

136

510

Частина 4

Штраф

170

680

Громадські роботи

20—40 годин

20—40 годин

Частина 1 статті 127 КУпАП передбачає відповідальність пішоходів за такі порушення

Зараз за все це передбачене попередження або штраф розміром 51 гривня. Законопроектом пропонується скасувати попередження як варіант покарання, а також збільшити штраф до 255 гривень.

Частина 2 передбачає відповідальність за порушення ПДР для велосипедистів, погоничів тварин та людей, що керують гужовим транспортом. Штраф становить 51 гривню. Цю частину статті змінювати не планують.

Частина 3 передбачає відповідальність за порушення, що перелічені у частинах 1 та 2, якщо вони вчинені у стані сп’яніння. Зараз у таких випадках можуть оштрафувати на 136 гривень. Законопроектом пропонують збільшити суму штрафу до 510 гривень.

Якщо порушення з частини 1 або 2 спричинили створення аварійної обстановки, оштрафувати можуть на 170 гривень або призначити від 20 до 40 годин громадських робіт (частина 4). Законопроектом пропонують збільшити суму штрафу до 680 гривень, а тривалість громадських робіт залишити незмінною.

Яка ситуація на Хмельниччині?

Ми вирішили дізнатися, як часто хмельницькі патрульні ловлять мешканців області за порушення статті 127 КУпАП. Звернулися до управління патрульної поліції. Там надали дані за період від 1 січня 2019 року до 9 січня 2020-го. За цей час спіймали 1269 порушників. Кількість порушень за кожною із частин статті 127 КУпАП:

Такі дані журналістам vsim.ua повідомила інспектор управління патрульної поліції Хмельницької області Роксолана Вавринюк.

А як ви ставитеся до можливого посилання покарання для пішоходів? Голосуйте та залишайте коментарі.

Опитування

Як ви ставитеся до пропозиції збільшити штрафи для пішоходів?

Читайте також

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (74)
  • Виталик Синчук

    давно пора!
  • Денис Рогатинський

    Тільки за, кожного дня бачу або на червоне пруться або де небуть переходять
  • Семен Гавура

    спочатку потрібно виконувати нині діючий закон,а потім думати про підняття штрафів
  • Олександр Трояк

    Я й сам пішохід, але підтримую таку ідею.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up