Будівництво багатоповерхівок для переселенців обійдеться у 561 мільйон. Що ще відомо?

Будівництво багатоповерхівок для переселенців обійдеться у 561 мільйон. Що ще відомо?
Ілюстративне фото
  • Будинки зведуть на вулиці Озерній у мікрорайоні виставка.

  • Гроші на це дасть Північна екологічна фінансова корпорація.

У мікрорайоні Виставка, на вулиці Озерній, 6/2-Г, збудують багатоповерхові житлові будинки для переселенців. Вже стала відома сума грошей, у яку це обійдеться, — понад 561,25 мільйона гривень. Про це йдеться у розпорядженні першого заступника начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Тюріна. Цим документом він погодив проєктно-кошторисну документацію.

Нагадаємо, що будівництво фінансується грантом Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Згідно з умовами угоди, місто зобов’язане підвести до будівництва комунікації (про них згадаємо нижче). Відомо також, що НЕФКО своїм коштом найняла проєктанта, який виготовив необхідну документацію. За даними системи електронних закупівель «Prozorro», це ТОВ «Арс Лонга Віта Урбіс».

Станом на липень 2023 року планувалося, що буде зведено три багатоповерхівки. Заступник міського голови Микола Ваврищук тоді казав, більшість комунікацій до ділянки будівництва вже тоді були підведені. Однак у системі електронних закупівель знаходимо замовлення технічних умов на приєднання до мереж теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також замовлення проєктів прокладання мереж теплопостачання та електропостачання. Все це обійшлося у понад 429 тисяч гривень. Замовником цих послуг є управління капітального будівництва Хмельницької міськради.

Відео дня

Крім того, управління замовило послуги з будівництва зовнішніх мереж електропостачання. Це обійдеться у майже 5,7 мільйона гривень. Договір уклали з акціонерним товариством «Хмельницькобленерго». Така інформація опублікована у системі «Prozorro» сьогодні, 10 квітня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач91

    Поселіть переселенців разом і знову буде "руский мир", бо будуть продовжувати говорити на своєму улюбленому "русскому язику"...
  • Володимир Буньковський

    Юрій Гудок,приблизно так.
  • Юрій Гудок

    Дивишся дивуєшся чого Україна плаче - бо при владі дибіли.  Сука стільки сіл і хат там пустує. З городами по 3-5 тис баксів за усе. Ні нам треба гроші відмити і добре заробити і переселенцям які х..й ложили на нас квартири в новобудовах роздати.

    Саша Шпак reply Юрій Гудок

    Вони ще вчора кричали путін прийді
  • Галина Лиса

    КОЛИ ВИ УМА НАБЕРЕТЕСЯ??
    ВІЙНА ,ГИНУТЬ ЛЮДИ..
    Я КОЛИСЬ КАЗАЛИ
    ,ЖНИВА А ДУРНЯМ КОЛЯДИ,,..

keyboard_arrow_up