Будівництво біля ЦНТЕІ. Хто та що зібрався робити (ФОТО)

Будівництво біля ЦНТЕІ. Хто та що зібрався робити (ФОТО)
  • Просто на тротуарі біля багатоповерхівки почали облаштовувати будмайданчик.

  • На це звернули увагу хмельничани.

  • Що вдалося дізнатися?

У центрі Хмельницького на вулиці Свободи розташована будівля ЦНТЕІ — одна найвищих у місті нежитлових споруд. Назва розшифровується як «центр науково-технічної та економічної інформації». Ця установа займала будівлю за радянських часів. У період незалежності тут поступово почали з’являтися приватні орендарі.

Зараз і будівля, і земля під нею є державною власністю. Споруда перебуває на балансі Донецького національного університету. Його філія з’явилася тут 2016 року. Частину приміщень займають приватні фірми.

Днями хмельничани помітили на тротуарі перед будівлею ознаки будівництва. Там поставили блоки та почали зводити паркан. Таку конструкцію зазвичай облаштовуються для відгородження будівельного майданчика від тротуару. Про появу конструкцій хмельничани повідомили у соцмережах.

Відео дня

Як з’ясувалося, біля будівлі ЦНТЕІ дійсно намагалися розпочати будівництво. Це журналісту vsim.ua підтвердив виконувач обов’язки начальника управління архітектури та містобудування Хмельницької міськради Максим Дружинін.

Далі цікавіше — його управління видало містобудівні умови та обмеження на будівництво у листопаді 2014 року. Тоді керівником управління архітектури був Віктор Дунаєвський. Замовником містобудівних умов було державне підприємство «Хмельницький державний центр науки, інновацій та інформатизації».

Воно раніше мало назву «Хмельницький державний центр науково-технічної і економічної інформації», тобто «ЦНТЕІ». Це державне підприємство було припинене 2016 року — того ж року, коли там з’явилася філія Донецького національного університету. Такі дані є у сервісі «YouControl».

У геоінформаційній системі Хмельницького зазначено, що містобудівні умови були видані на «добудову торгово-офісних приміщень до будівлі ЦНТІ». Також вказані суперечливі дані про те, що замовником є фізична особа.

За словами Максима Дружиніна, біля будівлі ЦНТЕІ мали будувати триповерхову споруду з підземним паркінгом. Нещодавно Донецький національний університет отримав дозвіл на будівництво. Цей документ видає Державна інспекція архітектури та містобудування. За даними «YouControl», університет є правонаступником ЦНТЕІ, який був ліквідований. Наразі роботи зупинили й звернулися до правоохоронних органів. Максим Дружинін назвав цю ситуацію «повним абсурдом».

До слова, минулого місяця земельній ділянці, де розташована будівля ЦНТЕІ, змінили цільове призначення. Замість «для будівництва і обслуговування будівель закладів освіти» стало «для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови».

Журналіст vsim.ua намагався зв’язатися з філією Донецького національного університету, однак поспілкуватися з її представниками не вдалося. За стаціонарним номером, вказаним на сайті, ніхто не відповів, а мобільний номер належить колишній працівниці установи.

Ми продовжимо стежити за цією ситуацією. У випадку, якщо з’явиться нова інформація, ми підготуємо окремий матеріал.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Юрій Михайлович

  • Степан Бандера

    Картавий баче що останній термін - деребанить місто по чорному
  • Marina Amika

    Вже не знають як ще більше місто зіпсувати-якісь трущоби всюди.
  • Любов Меднова

    Я думаю що це там покладуть бруківку щоб не було ям

keyboard_arrow_up