Будівництво паркінгу на Подільській досі триває. Коли закінчення

Будівництво паркінгу на Подільській досі триває. Коли закінчення
  • Роботи розпочали позаминулого року.

  • Для хмельничан хочуть збудувати паркінг та торгово-офісні приміщення.

Масштабне будівництво на Подільській навпроти «Офіс-центру» триває з літа 2021 року. Будмайданчик розміщений на перехресті з Володимирською поряд із житловим комплексом «Фонтан». Закінчити роботи збиралися наприкінці 2022 року. Однак роботи тривають і досі, а завершення, схоже, буде не скоро.

Чекати ж на цю подію для хмельничан є принаймні дві причини. Перша — для будівництва «забрали» одну смугу руху з вулиці Подільської. З неї тимчасово зробили тротуар для пішоходів. Після закінчення будівництва огородження приберуть, пішоходи ходитимуть вже справжнім тротуаром, а смуга руху звільниться.

Друга причина — поява нових місць для стоянки. Центр Хмельницького є завантаженим автомобілями, водіям яких складно знайти місце, аби залишити там свої машини. На це часто нарікають хмельничани, зокрема, у коментарях на нашому сайті.

Відео дня

Завершення будівництва очікується у другому кварталі цього року, тобто щонайпізніше до кінця червня. Про це журналісту vsim.ua розповів власник ТОВ «Фенікс-Центр» Сергій Садовий. Ця компанія є замовником будівництва. За його словами, роботи затрималися через війну, зокрема, мобілізацію працівників.

Нагадаємо, що на Подільській має з’явитися торгово-офісний центр з багаторівневим паркінгом на 120 місць. Останній для хмельничан буде платним. Загалом має бути вісім поверхів, загальна площа складатиме 4475 квадратних метрів. Підрядником будівництва є приватне підприємство «Вектор-М».

Вже згадана фірма «Фенікс-Центр» є замовником не тільки паркінгу, а й розташованого поряд житлового комплексу «Фонтан». Він вже зданий в експлуатацію. «Фенікс-Центр» має давню історію, оскільки заснований в серпні 1998 року. Одним з його минулих керівників був теперішній нардеп від «Слуги народу» Сергій Мандзій. Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

Приватне підприємство «Вектор-М» найбільше відоме серед хмельничан як підрядник будівництва «прапора за п’ять мільйонів». Його звели у дендропарку попри неоднозначну реакцію хмельничан, частина з яких була обурена такими витратами.

Також будівельна компанія брала такі підряди (вартість понад 10 мільйонів гривень):

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Читач38

    А как дишалі. Симчишин з Гамалієм.Коли  біля ЦНТІ перевернули пару бордюрів. Хороша спецоперація по відволіканню населення від того, що робиться по всьому місту.
  • Надежда Соловей

    Як було беззаконня  в цих забудовах, так і продовжується, нема управи на них, все вирішують гроші
  • Віктор Повх

    В тому будинку немає паркомісць, тому половина тих паркомісць буде вже зайняті
  • Василий Розуман

    Не на часі

keyboard_arrow_up