ФОПи, які не отримують прибутків, будуть платити єдиний соцвнесок

ФОПи, які не отримують прибутків, будуть платити єдиний соцвнесок
  • Порошенко підписав указ про нові податки для фізичних осіб-підприємців.
  • З нового року платникам 2 і 3 групи доведеться сплачувати вдвічі більше.
  • Платити податки будуть і ті ФОПи, які не отримують прибутків. 

Через підвищення мінімалки з 1 січня підвищаться і податки, які стягуються з підприємців. Найбільше постраждають платники 2 групи, адже їм доведеться платити вдвічі більше. Вчора, 27 грудня, президент підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців.

Вже з нового року підприємці другої та третьої груп будуть змушені платити єдиний соціальний внесок у розмірі 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку. Раніше підприємець сплачував податок та ЄСВ лише тоді, коли був рух коштів. Тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні прибутки. При цьому перша група спрощенців має можливість сплачувати половину мінімального страхового внеску у розмірі 352 гривні на місяць.

- Зараз ми таки всіма силами добиваємось, аби другу групу залишили на рівні з першою. Першу ми вибороли, але у ній нема тих видів діяльності, на котрих сьогодні сидить більша частина підприємництва. А допоки в державі не буде створено рівних умов для ведення бізнесу, то другу групу треба залишати на тому рівні, на якому вона була, - розповідає член Громадської ради при ДФС України Наталія Потапова.

Відео дня

Такі нововведення вже призвели до масового закриття ФОПів. Люди, які використовували їх не постійно, шикуються у черги, щоб встигнути закрити ФОП до 1 січня і не платити 704 гривні соцвнеску.

- Так, зараз дійсно ФОПи кинулись закривати їх до1 січня. Але хто на це реагує? Чи їх хоч хтось запитав, що їм потрібно для того, щоб не закриватись? Вони про це задумаються, коли бюджет січня бахне. Тоді вони побачать, що він втратив колосальні суми надходження. Але і це їх може не злякати, бо вони отримують колосальні субвенції зверху, - каже Наталія Потапова.

Жінка пояснює, що влада бере на себе забагато повноважень стосовно легального бізнесу і хоче тиснути на нього. Натомість жодного законодавчого акту по нелегальному підприємництву досі нема.

- Вони додушують середній і малий бізнес. Я думаю, що в кінцевому результаті ми прийдемо до створення загонів самооборони. Бізнес ніхто вже віддавати не буде, тому що людям потрібен кусок хліба. Замість того, щоб боротися з тінню, вони борються з легальним бізнесом. А єдине, що можна прийняти по нелегальному бізнесу, це повернути статтю за кримінальну відповідальність за нелегальне ведення бізнесу, - зазначає Наталія Потапова. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Мастер Автополив

    Все правильно. Активная часть населения хотела перемен - получили перемен все.

    myname reply Мастер Автополив

    Так це ж логічно. Кричіть і вас почують. :)
  • нашатырь

    Все правильно робить уряд. Платити повинні усі!!! По іншому собі заробітної плати собі не збільшиш.
  • Руслан Чорний

    ЯКЩО ЛЮДИНА НЕМАЄ ДОХОДУ ТО З ЧОГО ПЛАТИТИ,,,,,ЧИ З СТАДО БАРАНІВ 450 ЧОЛОВІК,,ВЕРХОВНА РАДА,,І ДЕБІЛОМ,,,ЦЬОГО НЕ РОЗУМІЮТЬ,,,,,В КРАЙНЬОМУ ВИПАДКУ ТРЕБА БУЛО ПРИЙМАТИ ЦЕЙ УКАЗ ДО 15,12,2016,,,ЩОБ ФОП МАВ МОЖЛИВІСТЬ ЗМІНИТИ ГРУПУ,,,,,,
  • Марія Мироненко

    і за повітря скоро платити будемо...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон 12:11 Прокат електросамокатів у Хмельницькому: які ціни та що з зонами для паркування (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up