Колумбарій у Раковому за майже 2,1 мільйона. Хто будуватиме та коли закінчить

Колумбарій у Раковому за майже 2,1 мільйона. Хто будуватиме та коли закінчить
Колумбарій у Шаровечці. Фото «Суспільного»
  • Колумбарій буде призначений для Героїв російсько-української війни.

  • Дізнавайтеся деталі проєкту.

На кладовищі у мікрорайоні Ракове збудують колумбарну стінку, призначену для розміщення урн з прахом кремованих загиблих військових. Про це стало відомо з системи електронних закупівель «Prozorro» на початку травня, коли оголосили тендер. Будівництво замовила Хмельницька міська ритуальна служба. Вартість оцінили у 2 106 896 гривень. Оголошенню тендера передували закупівлі супутніх послуг — виготовлення проєкту (1 квітня) та його експертизи (16 квітня). Це обійшлося загалом у 140 264 гривні.

Підрядника, який би виконав роботи, мали визначити на торгах 20 травня. Але вони не відбулися, оскільки, як зазначено на сторінці закупівлі, було подано менш як дві пропозиції. Тому підрядника визначили без тендеру та уклали договір з приватною підприємицею — ФОП Пасічник Дар’я Геннадіївна. Сума угоди склала 2 076 352 гривні, дата її укладання — 17 червня. Згідно з умовами, роботи мають бути виконані до 31 серпня цього року.

Технічне завдання передбачає, що підрядник має демонтувати наявний паркан, облаштувати фундамент та власне колумбарну стінку. Для її зведення повинні використовуватися залізобетонні плити, різні види цегли та граніт. Також роботи включатимуть використання фасадних кошиків, панелей з нержавіючої сталі та літер для напису в центральній частині колумбарію. Крім того, прилеглу територію вкриють тротуарною плиткою та встановлять чотири лавки.

Відео дня

Підрядник, ФОП Пасічник Дар’я Геннадіївна, зареєстрований у Хмельницькому 4 січня цього року, тобто менш як за три місяці до укладання договору на проєктування колумбарію. Основним видом діяльності Дар’ї Пасічник є будівництво доріг і автострад, також є інші види, пов’язані з будівельними роботами, торгівлею та транспортними послугами. Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

За тією ж адресою, що й Дар’я Пасічник, також зареєстровані:

Нагадаємо, що вже згаданий колумбарій на кладовищі у Шаровечці збудували 2021 року. Це була перша секція, розрахована на 156 урн. Будівництво другої секції планується 2025 року. Крім того, програма розвитку Хмельницької міської ритуальної служби передбачає будівництво крематорію орієнтовно 2027 року. Нині в Україні є три крематорії — у Києві, Одесі та Харкові.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олександр Лозяний

    На скільки урн розрахунок  ?? Чому не написати..
  • СЕРГЕЙ

    Ну колумбарій то це добре, а коли крематорій буде???

    Людмила reply СЕРГЕЙ

    Крематорій дуже затратно: спершу варто з побудовою сміттє заводу закрити питання!!)
    Тим часом тіла, кому так необхідно буде - кремуватимуть мабуть в столиці…
  • Сергей

    Зроби на совість

keyboard_arrow_up