У жовтні сума компенсацій за розміщення переселенців зросте вдвічі

У жовтні сума компенсацій за розміщення переселенців зросте вдвічі

Кошти виділить держава та іноземні партнери. Дізнавайтеся на які суми можна буде розраховувати.

З початком опалювального сезону, який цього року має бути для України надважким, сума компенсацій за розміщення переселенців зросте вдвічі. Про це Суспільному повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

За словами міністра, у збільшенні виплат допоможуть також міжнародні партнери України. Щоб отримати компенсацію є кілька умов: 

  • Відео дня
    /li>

— Програма передбачає можливість компенсації витрат на комунальні послуги. На сьогодні ця сума складає 450 гривень на одну людину. Ми також розуміємо, що попереду у нас зима, опалювальний сезон і витрати будуть збільшуватися. Тому ми плануємо в два рази підняти цей параметр, підняти цю суму, вона буде близько 900 гривень, — зазначив міністр.

Для власників житла, які б хотіли надати його для проживання переселенців, а також і для шукачів прихистку створено сайт “Прихисток”. На ньому можна створити оголошення знайти або надати житло, а вже після розміщення гостей — подати заяву до органів місцевого самоврядування. Згодом виплати щомісяця зараховуватимуться на картку власника житла.

До слова, як готується до опалювального сезону Хмельницький та на скільки градусів розраховувати містянам у своїх помешканнях взимку читайте в матеріалі Опалювальний сезон в умовах війни: важливі роз’яснення для хмельничан

Нагадаємо, раніше ми розповідали як отримати єДопомогу від міжнародних організацій. Її видають не лише переселенцям, а й пенсіонерам, особам з інвалідністю, одиноким батькам, багатодітним сім'ям, малозабезпеченим. Читайте хто її видає та як подати заявку на допомогу. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олександр Гречаник

    Це чиста брехня, Європа кошти виділяють, тут тотально крадут
  • Юля Павліш

    Ще тих не отримали
  • Sigizmund Stoiko

    #ебільна влада добиває людей. Злодії і мародери.
  • Аленчик Аленчик

    Ще попередні обіцянки ніхто не виконав і на копійку!!!

keyboard_arrow_up