Хмельницький планує витратити 660 тисяч на новини про протидію COVID-19

Хмельницький планує витратити 660 тисяч на новини про протидію COVID-19
Ілюстративне фото
  • Гроші витрачатимуть у рамках програми висвітлення діяльності міськради.

  • Кошти отримає муніципальна телерадіокомпанія «Місто».

660 тисяч гривень з бюджету Хмельницького хочуть витратити на висвітлення заходів міськради з протидії COVID-19. Проєкт рішення про це вже оприлюднений на сайті ХМР. Ним пропонується перерозподілити кошти, а саме виділити їх на фінансову підтримку засобів масової інформації. Зробити це планується шляхом скорочення інших витрат виконавчого комітету на цю ж суму. Розглядати проєкт рішення будуть сьогодні, 26 березня, на засіданні виконавчого комітету.

За коментарем щодо цього ми звернулися до керуючої справами виконавчого комітету Юлії Сабій. Вона розповіла, що висвітлення діяльності з протидії коронавірусу не передбачає виділення додаткових грошей. Перерозподіл відбудеться у межах програми висвітлення діяльності міської ради. Про неї ми вже розповідали вам раніше.

— Це внутрішній перерозподіл бюджетних призначень, це не додаткове виділення коштів. Ці кошти в межах програми висвітлення діяльності міської ради будуть спрямовані на підтримку МТРК «Місто» для висвітлення того, що міська рада робить і яких заходів вживає для боротьби з коронавірусом у місті. МТРК «Місто» буде використовувати ці кошти за своїми розрахунками відповідно до чинної програми висвітлення діяльності міської ради, — сказала Юлія Сабій.

Відео дня

Керуюча справами виконавчого комітету розповіла, що після виділення грошей муніципальна телерадіокомпанія «Місто» подасть пропозиції щодо того, у який саме спосіб вони будуть використані.

Окрім виділення грошей для МТРК «Місто», проєкт рішення виконкому передбачає компенсацію «Електротрансу» збитків через карантин. Нагадаємо, що рішенням уряду обмежили кількість пасажирів у всьому міському громадському транспорті. До сьогодні ліміт становив 10 осіб, від сьогодні, 26 березня, дозволена кількість обмежена половиною сидячих місць. «Електротранс» отримає компенсацію на суму понад 4,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, що вчора, 25 березня, відбулася позачергова сесія міської ради. Депутати зібралися, аби вирішити питання фінансування закладів охорони здоров’я у Хмельницькому. Вирішили, що з міського бюджету цього року не витрачатимуть гроші на придбання 10 нових автобусів. Таким чином звільнили 19,85 мільйона гривень. За ці кошти придбають обладнання та вироби медичного призначення для чотирьох медичних закладів — міської й інфекційної лікарень, а також перинатального та лікувально-діагностичного центрів.

Станом на ранок сьогодні, 26 березня, в Україні зафіксовано загалом 156 випадків COVID-19. Серед цієї кількості померли 5 пацієнтів, 1 одужав. Запроваджені в Україні карантинні заходи уряд подовжив до 24 квітня. Оперативну інформацію про коронавірус та карантин дізнавайтеся з нашої окремої новини. Також ви можете долучитися до збору коштів на потреби Хмельницької міської інфекційної лікарні за посиланням.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Olga

    Взагалі з глузду зїхали. В місті не має де купити маску чи антисептик. Ціни в магазинах на продукти і побутову хімію зросли. Ліків не вистачає, а воно гроші на якусь хрінь пускає коли більшість людей без роботи сидить і не має за що їсти купити. А Ви себе нахвалити не можете. Та зробіть спочатку для людей те що дійсно потрібно, щоб в нас люди не захворіли і не вмирали як за кордоном. І тоді буде видно що щось дійсно зробили. Казок і байок ми вже намагалися. І тоді вас люди будуть хвалити а не Ви самі себе
  • Igor Chinyuk

    Неужели кому-то нужна эта пропаганда? Лучше реально потратить на медицину... Если это настолько необходимо и уже прямо без этого ну никак - то предлагаю финансировать со штрафов нарушителей карантина...

    Vitalii Yuriyovich reply Igor Chinyuk

    ти не розумієш, це ж хайп. напевно ніколи в тролейбусі не їздив. ще не один мер так себе не нахвалював
  • Анонім

    Найдуть як розпиляти гроші.
  • Vitalii Yuriyovich

    Хвали мене моя губонька, а то роздеру тебе від вуха до вуха
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up