Міський голова Кам’янця пояснив, чому у реєстрі немає його декларації

Міський голова Кам’янця пояснив, чому у реєстрі немає його декларації
  • Звітів очільника другого за величиною міста області немає у відкритому доступі.

  • Це стосується і свіжих декларацій, і тих, що публікувалися до повномасштабного вторгнення.

  • Як це пояснює сам Посітко?

Міський голова Кам’янця-Подільського є єдиним на Хмельниччині, хто не має опублікованої декларації на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції. З моменту відкриття реєстру даних щодо нього не з’являлося, мало того, звідти зникли декларації, подані до повномасштабного вторгнення.

Днями у соцмережах з’явилося відео, де Михайло Посітко пояснює, чому у публічному доступі немає його декларацій. За його словами, його дружина є військовослужбовицею, тому декларації й прибрані з відкритого доступу. Він додав, що вони подані й суттєвих змін порівняно з попередніми, тобто поданими до повномасштабного вторгнення, там немає.

Додамо, що процедура прибирання декларацій дійсно передбачена законом. Вона стосується як військовослужбовців, так і членів їхніх сімей. Тобто і Михайла Посітка, адже його дружина належить до їхнього числа. Принаймні, її місцем роботи у попередніх деклараціях була вказана військова частина.

Відео дня

Подані раніше Михайлом Посітком декларації збереглися в аналітичній системі «YouControl». Остання з них охоплює 2020 рік. У ній зазначено, що сім’ї Посітків (всього шість осіб) належать дві квартири, чотири земельних ділянки та ще два об’єкти нерухомості, позначені як «інше». У розділі транспортних засобів вказаний «ЗАЗ-Daewoo» 2004 року та ще один засіб, охарактеризований як «інше».

Серед джерел доходу Михайла Посітка були виконком Кам’янець-Подільської міськради та Кам'янець-Подільська міська організація «Свободи». 2020 року він заробив 92 192 гривні. Дохід членів його сім’ї склав 185 823 гривні. Заощадження були тільки у Михайла Посітка та його дружини — разом 145 127 гривень. Також у міського голови був кредит на 5000 гривень.

Нагадаємо, що середньомісячна зарплата Михайла Посітка 2023 року склала 50 989 гривень до вирахування податків. Ці дані ми отримали, подавши запит до Кам’янець-Подільської міської ради.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up