Палац спорту став дорожчий на 132 мільйони. Яка причина

Палац спорту став дорожчий на 132 мільйони. Яка причина
Фото з архіву редакції
  • Загальна вартість будівництва досягла 448 мільйонів гривень.

  • З цієї суми вже витратили майже 200 мільйонів.

На будівництво Палацу спорту, яке триває на вулиці Прибузькій, додадуть майже 132 мільйони гривень. Таким чином вартість об’єкта зросте до понад 448 мільйонів гривень. Інформацію щодо зростання ціни оприлюднило управління капітального будівництва Хмельницької міськради у системі електронних закупівель Prozorro.

В експертному звіті, яке оприлюднило управління, йдеться, що загальна вартість будівництва станом на 18 листопада цього року складає 448 128 773 гривні. Це з урахуванням тих грошей, які додають на об’єкт. Складові вартості такі:

  • Відео дня
    /li>

Станом на 3 листопада на будівництво витратили 199 494 068 гривень, в тому числі за такими видатками:

Навіщо потрібно додавати ще грошей? В експертному звіті йдеться, що це зумовлено необхідністю змінити проєкт відповідно до чинних норм. У порівнянні з первинним проєктом коригування передбачає:

Нагадаємо, що Палац спорту будує хмельницька фірма — ТОВ «Будівельний Альянс Груп». Вона зареєстрована у лютому 2009 року. Керівником підприємства є Іван Крутилко. Він є бізнес-партнером колишнього депутата Хмельницької міськради Андрія Кветка. Їх об’єднують ТОВ «Енергопарк Поділля» та ТОВ «Заріччя Центр». Такі дані є у сервісі «YouControl».

«Будівельний Альянс Груп» неодноразово отримував підряди від міськради на десятки мільйонів гривень. Так, фірма будувала початкову школу №1 на Озерній, розташований поряд дитячий садок та каналізаційні колектори у Лезневому. Зараз підприємство виконує роботи на водогоні Чернелівка — Хмельницький.

За інформацією руху «Чесно», компанія «Будівельний Альянс Груп» 2020 року перерахувала у фонд партії «Команда Симчишина» 75 тисяч гривень. Це заборонено законодавством, оскільки фірма отримувала від міськради підряди на суму понад 237 тисяч гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Богдан Стрихар

    Щось воно починае пахнути як керченський міст
  • Юра Лавров

    Навіть не було сумнівів 😂 😂 😂
  • Андрій Станецький

    Яка причина? Ахахах та не смішіть)
  • Владимир Гопка

    За наступний рік двічі буде здорощання 😂😂😂 до мільярда дотянуть ☝️

keyboard_arrow_up