Протезний завод у Хмельницькому пішов з молотка за 32 мільйони

Протезний завод у Хмельницькому пішов з молотка за 32 мільйони
Тут і далі фото з сайту “Prozorro.Продажі”
  • Підприємство двічі виставляли на аукціон. 

  • Спершу просили за нього більше 49 мільйонів, але покупців не знайшлося. 

  • Тож завод вдруге виставили на торги та знизили ціну до 25 мільйонів. 

Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство намагались продати два рази. Фонд державного майна виставив його на аукціон, бо хотіли, аби заклад мав змогу модернізуватися та конкурувати з приватними виробниками, які технологічно прогресивніші. А також зберегти виробництво, кваліфікований персонал, освоїти нові технології і наростити виробничі потужності. 

Крім того, мер Хмельницького попросив безоплатно передати протезний завод в комунальну власність. Про це ми детально розповідали у матеріалах:

Тож на початку жовтня протезне підприємство вперше виставили на продаж. Стартова вартість установи складала майже 49,5 мільйона гривень. Але аукціон не відбувся — не було охочих придбати підприємство. 

Відтак його вдруге виставили на торги, але цього разу ціну знизили до 24.7 млн гривень. Повторний аукціон відбувся на 26 жовтня. Цього разу було двоє охочих придбати підприємство — приватна фірма «Тандем Трейдінг» і Товариство Червоного Хреста. Про це вказано на сайті “Prozorro.Продажі”. Додамо, що заклад розташований на вулиці Чорновола у мікрорайоні Ракове. 

Торги за протезний завод відбулися сьогодні, 26 жовтня. Під час аукціону вартість заводу зросла на 8 мільйонів гривень. Хмельницьке підприємство «Тандем Трейдінг» запропонувало за лот 32 мільйони гривень та виграло аукціон. 

Згідно даних на YouControl «Тандем Трейдінг» зареєстрували у 2018 році. Керівниками підприємства вказані Сергій Кондратюк із Хмельницького та Ірина Тимчук з Івано-Франківська. 

Про саму компанію вказано, що вона торгує деревиною, будматеріалами та сантехнікою. І має 500 тисяч гривень статутного капіталу. 

Скрін з “Prozorro.Продажі”

Що відомо про підприємство

Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство засноване понад 30 років тому. Нині воно виготовляє таку продукцію:

Установа не тільки виготовляє все це за індивідуальним замовленням, а й проводить сервісне обслуговування та ремонт. Люди можуть отримувати засоби як за власні гроші, так і за бюджетні, маючи відповідне направлення (для пільгових категорій). Про це йдеться на сайті підприємства.

Крім того, на підприємстві діє реабілітаційне відділення. Там пацієнтам проводять комплексну реабілітацію та навчання користуванню допоміжними засобами. Зокрема, є й стаціонарне відділення, де всю цю допомогу можна отримати під час постійного перебування. Це єдине таке підприємство у Хмельницькій області. Послуги для ветеранів російсько-української війни установа надає від 2014 року.

Станом на середину цього року підприємство мало 47 працівників. Боргів у підприємства налічується майже 4,2 мільйона гривень. При цьому понад 7,3 мільйона гривень винні самому підприємству.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Dale Chip

    Бариги задовбали. Люди, доки ми будемо лохами???

    Ivan Petrov reply Dale Chip

    так треба було купляти, чи ти лох? 😉
  • Читач05

    Вчора опублікувала коментар, що журналістка написала "знизили ціну до 24730,00 гривень", а його видалили. І сьогодні в статті вже правильно написана сума. Ось вам і свавілля.
  • ЧитачЧитачів

    Буде маркет будматеріалів.
  • Ivan Petrov

    Дивні якісь результати, цікаво яка там процедура, вартість зросла на 8 млн., різниця між ставками 100 грн., невже тиждень торгувалися😉

keyboard_arrow_up