Ще не всі хмельничани отримали гроші за зекономлені субсидії. В соцзахисті пояснили чому

Ще не всі хмельничани отримали гроші за зекономлені субсидії. В соцзахисті пояснили чому
  • Хмельничани, які за минулу зиму зекономили на опаленні газом чи електрикою, могли отримати грошову компенсацію. 
  • Кошти мали перерахувати на банківську картку або виплатити через відділення пошти. 
  • Та зекономлену субсидію отримали ще не всі мешканці міста. 
  • Журналісти vsim.ua з'ясували, коли чекати виплат.

26 квітня Кабмін прийняв рішення про монетизацію суми зекономленої субсидії на оплату газу та електроенергії. Мешканцям, які мають індивідуальне опалення, вирішили повернути кошти за зекономлені 100 кубометрів газу або 150 кіловат електроенергії. До 1 червня управління соцзахисту отримало списки субсидіантів, які мали залишок субсидії. Таких виявилось 7177 хмельничан. 10 з них користуються опаленням від електрики, решта - від газу. 

До 1 вересня ці мешканці могли подати заяву в управління соцзахисту, щоб отримати відшкодування. Зекономлені гроші їм обіцяли перерахувати на рахунок у банку або виплатити через відділення "Укрпошти". 

В соцзахисті отримали 3909 звернень від хмельничан. Вони зекономили субсидії на 2,6 мільйона гривень. Частину коштів мешканцям вже повернули. Решту обіцяють виплатити найближчим часом. 

Відео дня

- Майже 1,5 мільйона гривень пішло на поштові відділення ще наприкінці листопада. Навіть частину з тих, хто хотів через пошту, ще не виплатили. На банківські картки гроші поки не перераховували. Держава має нам докинути ще 1,1 мільйона гривень і тоді ми виплатимо людям. Чекаємо з дня на день, - розповідає завідувач сектору прийняття рішень відділу грошових виплат та компенсації управління соцзахисту Хмельницької міськради Світлана Демчук. 

Нагадаємо, що максимальний розмір компенсації на людину складає 695 гривень, що дорівнює 100 кубометрам газу. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up