Що з будівництвом сміттєпереробного заводу? Запитали у заступника Симчишина

Що з будівництвом сміттєпереробного заводу? Запитали у заступника Симчишина
Фото з архіву редакції
  • Проєкт сміттєпереробки, який реалізують у Хмельницькому, оцінюється в 1,47 мільярда гривень.

  • Будівництво заводу є його частиною.

  • Ми дізналися, що про нього відомо зараз.

9 квітня завершили останній етап тендеру на рекультивацію хмельницького сміттєзвалища. Цей проєкт передбачає закриття полігону і його накриття для подальшого використання території. Крім того, планують облаштування двох нових майданчиків для відходів. Там будуть складати концентрат зі станції очистки фільтрату та відходи сміттєпереробного заводу.

А що із самим сміттєпереробним заводом, який також називають заводом механіко-біологічної переробки? Про це журналіст vsim.ua запитав у заступника міського голови Хмельницького Миколи Ваврищука. Чиновник розповів, що найближчим часом оголосять фінальний етап тендеру, аби компанії-учасники могли подати свої пропозиції. В результаті оголосять переможця, який і візьметься за будівництво заводу.

Нагадаємо, що загалом проєкт сміттєпереробки оцінюється у 35 мільйонів євро або ж в 1,47 мільярда гривень. Більша частина цієї суми — кредит ЄБРР. Також є грантові гроші та гроші з міського бюджету. Проєкт сміттєпереробки включає встановлення станції очистки фільтрату, яку зараз виготовляють, рекультивацію сміттєзвалища, про яку йшлося вище, та будівництво заводу механіко-біологічної переробки.

Відео дня

Принцип роботи заводу механіко-біологічної переробки передбачає сортування відходів, а потім їх розподілятимуть таким чином:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач81

    Схоже за це будуть думати вже кацапи, коли ці чиновники все попиляють і змиються за кордон. І там будуть розказувати, які вони герої.

keyboard_arrow_up