У міськраді не знають, скільки ФОП платитиме за оренду вулиці в центрі Хмельницького

У міськраді не знають, скільки ФОП платитиме за оренду вулиці в центрі Хмельницького
Фото Андрія Попика
  • Підприємець з Івано-Франківська отримав дозвіл на встановлення атракціону в центрі міста.

  • Чиновники міськради досі не можуть сказати, скільки грошей за це отримає бюджет.

На Проскурівській у Хмельницькому розпочалося встановлення льодової гірки. Вона займає проїжджу частину на ділянці від Володимирської до театру ляльок. Таким чином рух на час дії атракціону буде перекритий. Йдеться про період від учора, 29 листопада, до 25 січня.

Дозвіл на встановлення гірки надав виконавчий комітет Хмельницької міської ради. У рішенні не було зазначено, кому саме дали дозвіл, лише вказано, що для «Frankivsk Half Marathon». Це словосполучення не вказує на назву юридичної особи.

Однак нам вдалося з’ясувати, що дозвіл отримав іванофранківець Ігор Крицак. «Frankivsk Half Marathon» — це назва спортивного заходу, генеральним директором якого він є. До слова, минулого зимового сезону він отримував дозвіл на встановлення льодової гірки в Івано-Франківську.

Відео дня

Вчора, 29 листопада, ми поспілкувалися з підприємцем. Він розповів, що відкриття атракціону заплановане на 4 грудня, однак дата ще може змінитися. Також запитали, скільки коштуватиме відвідування та про яку орендну плату він домовився з міською радою. Він сказав, що не знає, оскільки це у процесі погодження, і він планує приїхати у Хмельницький для підписання документів.

Ми запитали у заступника міського голови Миколи Ваврищука про те, скільки грошей підприємець платитиме за встановлення атракціону:

— Я ні з ким не домовляюся, є організатор ярмарку, в рамках ярмарку встановлюється гірка. І організатор в кінці ярмарки розраховується за її організацію. Є в нас положення, за яким це регулюється. Фактично, є організатор ярмарки, який цього року розширює її й встановлює гірку, — розповів чиновник.

Оскільки організатором різдвяного ярмарку є управління торгівлі, ми звернулися до його начальника Руслани Сідлецької. Конкретної відповіді вона також не дала:

— Розрахунок буде в кінці дії різдвяного ярмарку, тому що це буде залежати від того, скільки він буде у нас працювати, буде залежати від погодних умов і чи буде взагалі він весь період ярмарку працювати. Поки що він взагалі почне роботу в тестовому режимі, — сказала Руслана Сідлецька.

На питання, чи передбачена ставка оренди, наприклад, за день, чиновниця сказала, що ні. Чи укладений уже з підприємцем договір, вона також не знає, однак зазначила, що зможе повідомити це згодом.

Додамо також, що Ігор Крицак вже шукає на гірку адміністраторів. У вакансії зазначено, що зарплата складатиме від 10 до 20 тисяч гривень. Атракціон працюватиме від 11:00-12:00 до 21:00-22:00 у будні дні та від 11:00 до 22:00 у вихідні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Das Catnikov

    а що, у нас немає підприємців, котрі бажали б заробити і запропонували щось цікаве? Це вже другий хз хто з Франека у нас тут пасеться...Після динозаврів доведеться довго і дорого доводити до ладу те, що вони зруйнвали і загадили. А яка залишиться вулиця після цієї гірки - чогось стрьомно увляти((( До речі :  Експлуатація атракціонів підвищеної небезпеки (стаціонарних, пересувних, мобільних) здійснюються роботодавцем на підставі отриманого дозволу відповідно до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. Хтось ці дозволи бачив?
  • Татьяна Шаргун

    Є пропозиція до влади - зробіть вулицю Пилипчука односторонньою від Свободи до Володимирської . Там зараз такий треш... і припарковані авто, і щей рух в дві сторони, якщо це можна назвати рухом, і вузька вуличка ... вже і бійки були між водіями за ці 3 дні...
  • Женя Закордонец

    На площі самий раз булоб і пропок менше сталоб
  • Інна Шведа

    А де ж наша всім відома муніципальна поліція? Чи вона виносить мозг тільки  незахищеним. Немає документів, то що вони там монтують?

keyboard_arrow_up