У Раковому збудують шкільне укриття за 39,2 мільйона. Що там буде

У Раковому збудують шкільне укриття за 39,2 мільйона. Що там буде
  • Сховище для школярів мають збудувати до кінця лютого наступного року.

  • Що у ньому буде, дізнавайтеся з нашого матеріалу.

У хмельницькій школі №12, що на вулиці Довженка у Раковому, запланували будівництво нового укриття. На попередні роботи — інженерно-геодезичні вишукування, виготовлення технічних умов, виготовлення проєкту та його експертизу — вже витратили майже 914 тисяч гривень.

Тепер же школа шукає фірму-підрядника, яка безпосередньо збудує сховище. За це готові заплатити майже 39,2 мільйона гривень з податками. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro».

Укриття буде обладнане електрикою, водопостачанням, каналізацією, вентиляцією, опаленням, пожежною сигналізацією та Інтернетом. Передбачається встановлення генератора, обладнання санвузла та посту медсестри. В укритті будуть 38 двоярусних ліжок та 399 стільців.

Відео дня

Оприлюднене технічне завдання передбачає виконання таких робіт:

Також технічним завданням передбачене надання такого обладнання (окрім того, що згадано вище):

Підрядник, який збудує укриття, попередньо буде визначений на аукціоні 14 вересня. А саме будівництво має закінчитися до кінця лютого наступного року.

Нагадаємо, що минулого місяця школа №19, розташована у мікрорайоні Ружична, оголосила тендер на будівництво нового укриття. Загалом воно має бути подібним до того, яке з’явиться у школі на Довженка. За роботи були готові заплатити майже 26,2 мільйона гривень.

25 серпня відбувся тендерний аукціон, у якому взяли участь дві хмельницькі фірми — акціонерне товариство «Ю Ар Ді Українські дороги» та приватна фірма «Діта». Їхніми кінцевими власниками є нардеп Сергій Лабазюк та колишній депутат Хмельницької міськради Михайло Кіперман. Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

На аукціоні «Ю Ар Ді Українські дороги» запропонувало виконати роботи на понад 4,7 мільйона дешевше за очікувану вартість. Однак пропозицію товариства відхилили з двох причин. Перша — компанію раніше штрафували за спотворення результатів торгів за іншим тендером. Друга — подана товариством тендерна пропозиція не відповідає технічному завданню замовника.

Тому наразі єдиним кандидатом на укладання договору є «Діта». Вона пропонує збудувати укриття за майже 25,4 мільйона гривень. Це майже на 780 тисяч гривень менше за очікувану вартість. Статус пропозиції компанії наразі вказаний як «очікує рішення».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • IGOR

    А разве в госпитале нет укрытия? Можно было бы просто сделать дорожку к нему с территории школы, убрать секцию забора и ремонт в нём сделать. Для чего распылять миллионы на ветер?

    Hamster Pusya reply IGOR

    а те, шо це військовий об'єкт це нічого?
  • Oleg Sandula

    За 1 мільйон доларів не одне можна збудувати, і то таке що стіни і дах будуть мати по 5 метрів бетону, а не так як вийде як завжди
  • Александра Мальцева

    Війна триває не один день, а вони лише зараз згадали за укриття? Чому їх не будували раніше , на самому початку ?

    Микола Кушнір reply Александра Мальцева

    Олександра Дигас запитати семчишена скільки житів коштує один метр

    Александра Мальцева reply Александра Мальцева

    Микола Кушнір , та і не тільки, просто немає слів

    Микола Кушнір reply Александра Мальцева

    Олександра Дигас плитка в парку чекмана
  • Sveta Chuprun

    А діти не мають укриття

keyboard_arrow_up