У Ружичній збудують укриття за 26,5 мільйона. Що там буде

У Ружичній збудують укриття за 26,5 мільйона. Що там буде
Ілюстративне фото
  • Школа №19 до кінця року матиме нове укриття.

  • Там будуть світло, опалення, вода, каналізація, вентиляція та Інтернет.

  • Безперебійне електропостачання забезпечуватиме генератор.

  • Дізнавайтеся деталі проєкту.

У хмельницькій школі №19, яка розташована у мікрорайоні Ружична, збудують нове укриття. Його оцінили у майже 26,5 мільйона гривень. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro». Наразі заклад освіти шукає фірму-підрядника, яка й збудує сховище. Її попередньо визначать 17 серпня. Будівництво ж має бути завершене до кінця цього року.

Технічне завдання, опубліковане у системі, передбачає виконання таких робіт:

  • Відео дня
    /li>

Входів до сховища буде два, вони матимуть герметичні двері. Один з входів матиме пандус.

Також у технічному завданні вказане обладнання, яке встановлять у сховищі:

Тим часом у Старокостянтинові вирішили придбати готові модульні укриття. Вони значно дешевші, але разом з тим і менші та не пропонуватимуть таких зручностей, як описане у матеріалі вище. Призначені модульні укриття для закладів освіти Старокостянтинівської міськради:

Технічним завданням передбачені такі вимоги для кожного з об’єктів:

Сховище повинне забезпечувати перебування тривалістю до 24 годин та мати примусову вентиляцію. Воно має захищати від ударної хвилі, засобів ураження місцевої та загальної дії, отруйних і радіоактивних речових, бактеріологічних засобів, радіації та вогню. Вартість трьох укриттів з доставкою та податками складає трохи більше трьох мільйонів гривень, тобто близько мільйона гривень за кожен об’єкт.

Модульні укриття вже встановлювали у різних містах України. Так, подібна споруда вже є на території спортивно-розважального комплексу «Х-Park» біля Дніпра у Києві. Модульні укриття — це фактично бетонні коробки з лавками та входами. Під час встановлення вони заглиблюються в землю. Вони можуть складатися з довільної кількості модулів, які збираються, як конструктор. Таким чином укриття можуть бути більшими або меншими за розміром.

Тут і далі — модульні укриття у Києві

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Иван

    Досить ТРІПАТИ робіть
  • Альона Рибчинська

    Відмивання грошей....
  • Читач81

    Захід дає гроші, щоб відкупитись від війни. Селюки гинуть за них.  А конкретні пацани їх ділять і розпилюють їх на непотрібних будівництвах по завищеній раз у десять ціні.

keyboard_arrow_up