В Україні повернули мито на імпорт та авто

В Україні повернули мито на імпорт та авто

Таке рішення прийняли в Уряді 21 червня. 

Верховна Рада проголосувала за повернення мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та авто з 1 липня. “За” відповіли 234 депутати. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережах нардеп Ярослав Железняк. 

"Рада а повернула мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто (з 01.07)", - зазначив Железняк.

 

Відео дня

Йдеться про законопроєкт №7418. Його ухвалили одразу у двох читаннях. У законопроєкті зазначено про відновлення податку для транспортних засобів, що ввозяться громадянами. Крім цього, скасовуються пільги для товарів, які ввозять платники єдиного податку першої, другої та третьої групи.

24 березня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану". Згідно з ним, фізичних осіб звільнили від сплати мита на ввезення авто. 

На кордонах утворилися кілометрові черги з охочих перегнати автомобіль в країну. Згодом, у Верховній Раді зареєстрували урядовий законопроєкт №7418, в якому йдеться про скасування пільги на ввезення автомобілів з-за кордону в Україну.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що в період звільнення від оподаткування імпорту українці завезли понад 119 тисяч авто, деякі з них - преміум класу. Тим часом держбюджет зазнав збитків у розмірі 13 мільярдів гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами в нашому Telegram-каналі▶ https://t.me/vsimnews

  • Игорь Шулаков

    Кто бы сомневался 🤬

keyboard_arrow_up