Як у Хмельницькому оформити біометричний паспорт

Як у Хмельницькому оформити біометричний паспорт
  • У Хмельницькому масово кинулись робити закордонні паспорти.
  • Оформити їх можна одразу у трьох сервісах.
  • Як і за скільки хмельничани можуть отримати новий закордонний паспорт. 

Розмови про безвіз не вщухають, та й сезон відпусток вже зовсім близько. Хмельничани, котрі збираються за кордон, починаються метушитись з виготовленням відповідних документів. Оформити їх можна у одразу у трьох паспортних сервісах. У міському відділі, що на Пушкіна і в районному секторі зробити це можна дешевше. Щоправда, для цього прийдеться вистояти у великій черзі. У "паспортному столі" на Прибузькій сама процедура подачі документів займе від сили півгодини. Та оформлення обійдеться десь на 300 гривень дорожче, аніж у попередніх підрозділах. 

По півдня у черзі на Пушкіна
Аби оформити собі біометричний паспорт, хмельничани можуть звернутись до міграційного відділу, що на Пушкіна, 15. Та будьте готові до кілометрових черг. Справжній ажіотаж зранку. Люди «забивають» тут місця ще до відкриття. У приміщенні є два термінали – один для запису, інший – для оплати. Перший видає талончики і записує в електронну чергу. До слова, чекати на подачу документів доводиться навіть місяць.
У зазначений день і час слід прийти з необхідним пакетом документів. З собою мати паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та при наявності старий закордонний паспорт. Далі цим займаються спеціалісти. Вони ж заповнюють заяву, фотографують, знімають відбитки пальців і ставлять оцифрований підпис. Заяву з вашими ініціалами роздруковують, аби ви перевірили правильність.

За послугу пропонують сплатити на місці. Для цього є ще один термінал. Виготовлення біометричного паспорта за 20 робочих днів буде коштувати близько 600 гривень. Зробити його можуть і за 10 робочих днів. Терміновий обійдеться майже у 900 гривень разом з комісією. Та при бажанні можна сплатити за послугу у будь-якому відділенні банку. Там проінформовані і мають реквізити, на які йде проплата за послугу.
Також можна подавати документи на виготовлення біометричного паспорта у Хмельницькому районному секторі міграційної служби. Знаходиться він у провулку Коцюбинському, 35. Щоправда, терміналу тут поки немає.  Процедура і вартість виготовлення така ж, як і на Пушкіна.

Відео дня

Читайте також у нашому матеріалі, як хмельничан пускатимуть в Європу.

Швидше, але дорожче на Прибузькій
Ще один паспортний сервіс заходиться на Прибузькій, 30-А. Тут немає черг та штовханини. Одразу з порога ледь не за руку проведуть по всіх кабінетах і розкажуть що робити. З собою потрібно принести паспорт та ідентифікаційний код. Далі все зроблять на місці. Щоправда, коштуватиме таке обслуговування дорожче. Паспортний сервіс бере кошти  і за свої послуги. Виготовлення біометричного паспорта за 7 робочих днів обійдеться у 1210 гривень. За 20 робочих днів – 957. Сплатити за послугу можна у їхньому ж терміналі. Про те, що документ готовий, працівники повідомляють по SMS. Іноді телефонують. Декілька тижнів паспортний сервіс на Прибузькій не працює через технічні проблеми. Персонал на своєму сайті повідомляє, що у зв’язку з форс-мажором, змінили штатну роботу центру. Тому якщо ваш біометричний паспорт готовий, ви можете або чекати, або ж звертатись до іншого.
Коли власник отримує паспорт, проводиться процедура верифікації. Заявник має перевірити внесені персональні дані.
 
Старі паспорти мінятимуть за бажанням
Старі паспорти досі дійсні. Міняти їх не потрібно, якщо платитимете окремо за візу. Про це розповідає речниця Державної міграційної служби у Хмельницькій області Лілія Квятковська.
- Паспорти "старого зразка" є чинними на той період, на який вони були видані. Якщо в такому паспорті є діюча віза - громадяни спокійно можуть перетинати кордон. Що стосується нових біометричних паспортів, то візи вже не потрібно, - каже Лілія Квятковська.

Якщо хмельничани змінюють прізвище, зокрема у зв'язку з одруженням, тоді треба робити новий паспорт. Процедура при цьому не змінюється.
Нагадаємо, з початку цього року у Хмельницькому вже оформили близько 20 тисяч біометричних паспортів. 

Де можна оформити біометричний паспорт? 

Хмельницький міський відділ - Пушкіна, 15. 

  • Графік роботи:
  • вівторок - п'ятниця, 9:00 - 18:00
  • субота - 9:00 - 16:45
  • 69-26-66, 65-51-44

Хмельницький районний сектор - провулок Коцюбинського, 35

  • Графік роботи:
  • вівторок- п'ятниця, 9:00 - 18:00
  • субота - 9:00 - 16:45
  • 67-06-60

Паспортний сервіс -  Прибузька 30-А

  • Графік роботи:
  • з понеділка по п’ятницю - 9:00 - 18:00
  • Субота – 9:00 – 13:00
  • 61-63-31, (096) 011-10-04.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Саша Саныч

    А яка сьогодні реальна ціна біометричного за місяць. На грушевского мае буде саме дешевше, але почали щось мутити
  • Anzhela Zavadovska

    Все через жопу. На Пушкина нужно приходить зранку і записуватись в зошит!!!! В зошит! 2017
  • Liudmyla Bobryk

    Куди краще подавати документи: в паспортний стіл чи паспортний сервіс? Де буде швидше?
  • микола янюк

    А я поки що став на очерідь.Коли і як все потім,але хочеться в свої 70 щеподивитись на світ що нам так довго талдичили що він загниває.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up