На Кам’янецькій хочуть зробити зупинку за 1,8 мільйона

На Кам’янецькій хочуть зробити зупинку за 1,8 мільйона
Орієнтовне місце розташування зупинки. Фото з архіву редакції
  • «Кишеню» з павільйоном хочуть розмістити біля Прибузької ближче до будинку побуту.

  • Раніше ми повідомляли, що у зв’язку з цим закриють теперішню зупинку «Героїв Чорнобиля».

На вулиці Кам’янецькій поблизу будинку побуту «Південний Буг» запланували відкриття нової зупинки. Вона має обслуговувати громадський транспорт, який рухається з боку Виставки у бік Центру. Управління комунальної інфраструктури вже оголосило тендер на облаштування заїзної кишені в цьому місці. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro».

Вартість облаштування кишені оцінили у понад 1,8 мільйона гривень, включаючи ПДВ. Згідно з технічним завданням, роботи включають:

  • Відео дня
    /li>

Переможця закупівлі мають визначити 5 червня, а роботи підрядник повинен виконати до кінця вересня цього року.

Нагадаємо, що ще у листопаді 2021 року ми розповідали вам про проблему зупинки «Героїв Чорнобиля» (рух у напрямку «Либідь Плази»). Тролейбуси та автобуси, які там зупиняються, затримують транспорт, який їде за ними. При цьому на зупинці неможливо зробити заїзну кишеню, адже місця замало. Тому комунальники вирішили цю зупинку закрити.

А натомість відкрити зупинку неподалік будинку побуту «Південний Буг», розташувавши її біля перехрестя з вулицею Прибузькою. В результаті транспорт, рухаючись з боку Виставки та повертаючи зі Староміської, не затримувався б перед перехрестям Староміської та Кам’янецької. Крім того, людям, які йдуть на зупинку з боку «Оазису», набережної та Прибузької, швидше діставалися б місця посадки та транспорт.

Окремо варто звернути увагу на зупинку «Юність» на вулиці Староміській, де станом на 2021 рік зупинялися тролейбуси №8, №15, №16 та №57. Після цієї зупинки вони прямували у бік «Либідь Плази», оминаючи зупинку «Героїв Чорнобиля». Однак нині тролейбуси цих маршрутів на Староміській не зупиняються, а стають на «Героїв Чорнобиля».

Що буде далі з теперішньою зупинкою «Героїв Чорнобиля» та де у випадку її закриття будуть зупинятися тролейбуси перелічених вище маршрутів, журналіст vsim.ua намагався уточнити у чиновників. Однак ні в управлінні транспорту, ні в управлінні комунальної інфраструктури отримати відповідь протягом двох днів не вдалося.

Додамо також, що 2021 року розглядалася можливість відкриття зупинки «Аптека №1» навпроти ТРЦ «Квартал». Там могли б зупинятися і згадані вище чотири тролейбусні маршрути, і всі інші тролейбусні та автобусні маршрути. Однак відтоді про цю ідею у міськраді не згадували.

Нагадаємо, що на острівці безпеки біля ТРЦ «Либідь Плаза» запланували облаштування нової зупинки у вигляді острівця. На ній мають зупинятися тролейбуси та автобуси, які прямують у бік Виставки. Більше про це можна дізнатися з матеріалу «Нові зупинки у Хмельницькому. Де з’являться та коли».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (128)
  • Раїса Побережна

    ППО для захисту міста, а зупинки після перемоги. Не на часі це будівництво.
  • Жанна Віт

    Купіть зброю для захисту країни , а зупинка поки почекає
    Збудуємо після перемоги!
  • Анна Буряк

    Блядь коли ви вже понажираєтеся хлопцям дайте ці кошти вона та зупинка нахуй нікому не потрібна
  • Andrii Rusin

    Щось дуже багато для зупинки

keyboard_arrow_up