Справжні почуття на кінострічці. ТОП-10 фільмів про кохання

Справжні почуття на кінострічці. ТОП-10 фільмів про кохання
Фото ілюстративне. k1.ua
  • Кохання є однією з найулюбленіших тем не лише для поезії, а й кіноіндустрії.

  • Чимало кінокартин у цьому жанрі стали хітами на всі часи.

  • Пропонуємо ТОП-10 фільмів про кохання, які варто переглянути.

Титанік (1997)

Безсмертна класика, знята відомим режисером Джеймсом Кемероном. Це яскрава та одночасно трагічна кінокартина про кохання, життя й про смерть. Головні ролі зіграли Кейт Вінслет і Леонардо Ді Капріо. Герої представляють різні соціальні верстви. Вони закохуються один в одного на борту нещасливого лайнера, який у 1912 році зробив свій перший та останній рейс через холодний Атлантичний океан.

Поспішай кохати (Пам’ятна прогулянка) (2002)

Лендон Картер - кумир своєї школи, він незалежний, гарний. І звичайно, він не помічає непоказної Джеймі, що думає тільки про навчання. Після чергової дурної витівки, Картера змушують займатися зі студентами й грати в шкільній п'єсі. Отут уже йому не обійтися без допомоги скромної відмінниці. Джеймі погоджується допомогти Лендону, але тільки якщо він пообіцяє, що не буде закохуватися в неї. Самовпевнений хлопець охоче дає клятву, але незабаром він переконається, що стримати її буде дуже непросто…

Відео дня

Привид (1990)

Це американська любовна класика сучасності. У 1990-му році фільм став найприбутковішим, що рідкість для романтичних мелодрам. «Привиду» віддано дві премії «Оскар». Події фільму розгортаються в Нью-Йорку. Там, на одній з його вулиць, і трапляється трагедія: Сем і Моллі, пізно повертаючись із театру, стають жертвами нападу, і Сем гине. Але на цьому фільм не закінчується. Сем стає привидом… Незабаром він дізнається, що його смерть – не випадковість. Більш того, тепе у небезпеці улюблена Моллі, і їй потрібно допомогти.

P.S. Я кохаю тебе (2007)

«P.S. Я кохаю тебе» – відома кінокартина режисера Річарда Лагравенезе за участю Хіларі Суонк і Джерарда Батлера. Фільм заснований на однойменному романі, який був виданий у 2004 році. Це зворушлива історія кохання, яке розкриває мінливості долі, коли здається, що сімейному щастю ніщо не може перешкодити, але насправді… А насправді головна героїня Холлі Кеннеді, втративши коханого чоловіка і зневірившись, отримує послання… від нього. Чоловік знав про свою швидку смерть і заздалегідь підготував для дружини рятівні послання, кожне з яких закінчується постскриптумом «Я кохаю тебе». Ці листи зігрівають вбиту горем Холлі, буквально повертають її до життя.

День Святого Валентина (2010)

Кажуть, у справжнього кохання немає меж. Дія картини розгортається 14 лютого – на День усіх закоханих. Героями фільму є звичайні, на перший погляд, люди. У День святого Валентина хтось із них хоче зізнатися у своїх почуттях, хтось вже зважився на пропозицію руки та серця, а когось кинули, хтось тільки знайомиться або хоче відкрити свою таємницю…

Віднесені вітром (1939)

«Віднесені вітром» – безсмертна епічна сага, яка підкорила не одне покоління кіноглядачів, розповідає про часи американської Громадянської війни, про любов і вірність, дуже сильну жінку Скарлетт О’Хара і непростого чоловіка, якого звуть Ретт Батлер.

Брудні танці (1987)

Ця історія сталася в далекі легендарні 60-ті роки минулого сторіччя. Бурхливий час танців в ритмі рок-н-ролу і ритм-енд-блюз особливо припав до душі молоді. І коли одного прекрасного літа молода дівчина на прізвисько Бебі разом зі своїми батьками приїхала на відпочинок в один з курортних готелів, вона теж захотіла гарненько повеселитися. Однак, ніхто не підозрював, чим обернеться для неї знайомство з професійним танцюристом Джонні, який незабаром стане її вчителем. І не тільки на танцювальному майданчику, але і у коханні…

Щоденник пам’яті (2004)

Зворушлива історія кохання, котре прожило від підліткового віку, до самої старості. Воно витримало випробування роками, зрадами близьких людей, брехнею та поворотами долі, що відкидали двох закоханих у зовсім різні сторони. Весь цей складний, але сповнений коханням шлях, записаний у щоденники. Їх незнайомець кожного дня читає жінці у будинку пристарілих, де вона живе, відколи втратила пам’ять. Жінка навіть не здогадується, що з втратою пам’яті, вона все ж досі не втратила кохання, адже цей незнайомець — її чоловік.

Вічне сяйво чистого розуму (2004)

Культова романтична драма французького режисера Мішеля Гондрі за сценарієм Чарлі Кауфмана. Джоель і Клементина вирішують викинути один одного з голови за допомогою машини, яка дозволяє позбутися від будь-яких спогадів. Але в пам'яті Джоеля все ще живі найніжніші моменти їх почуття. Чим менше він пам'ятає, тим більше любить. Розуміючи, що він просто обожнює Клементину, Джоель намагається знайти спосіб, щоб повернути коханій пам'ять про минуле. Поки ще не дуже пізно.

Клятва (2012)

Зворушлива, романтична мелодрама про кохання сімейної пари, яким через катастрофу доводиться заново вибудовувати своє щастя. За сюжетом, під час своєї четвертої річниці, подружжя Пейдж і Лео потрапляє в автокатастрофу. Поки дружина перебуває в комі, Лео не відходить від її лікарняного ліжка, але повернення дівчини до життя затьмарене втратою пам'яті - вона не впізнає коханого і не пам'ятає нічого про їх, як їм здавалося, вічного кохання. Пейдж забуває останні 4 роки життя, за які вона круто змінила своє життя, ставши іншою людиною. Лео знову потрібно завоювати її серце…

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up