“Дитина отримала опіки”: шахраї розвели хмельничанина на гроші фейком про допомогу

“Дитина отримала опіки”: шахраї розвели хмельничанина на гроші фейком про допомогу
Фото ілюстративне
  • Чоловік отримав повідомлення в соцмережі від знайомого. 

  • У того, начебто, ошпарилась дитина і потрібна значна сума на операцію. 

Пригода трапилась 24 жовтня на Кам’янеччині. 44-річний чоловік зайшов в соцмережу, відкрив месенджер та побачив повідомлення від свого знайомого. Той писав, що його дитина ошпарилась окропом, перебуває в реанімації і терміново потрібна значна сума на операцію.

Чоловік не вагаючись перерахував 10 тисяч гривень. А згодом довідався, що сторінку товариша зламали шахраї. 

Потерпілий звернувся із заявою до поліції. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження info і з’ясовують усі обставини події.

Відео дня

Правоохоронці зазначають, якщо ви отримали повідомлення від знайомого «Дитина отримала опіки! Терміново потрібна допомога» — не поспішайте перераховувати кошти. 

Саме за таким сценарієм шахраї уже тривалий час наживаються на довірі і співчутливості громадян. Шахраї у такому виді шахрайств використовують історію саме з опіками, адже тут присутній момент несподіванки. Бо якби дитина хворіла довше, то ця історія б відстежувалась.

Більше того, потерпілі під час перерахунку коштів не звертають уваги на те, що картка адресата зазвичай не іменна. Тобто вони там не побачать прізвища свого знайомого, дитина якого нібито потрапила до реанімації.

— Співчутливість і бажання допомагати — це чудові риси характеру. Але пам’ятайте, в якому світі ми живемо. Майже 35% від усіх майнових злочинів складають шахрайства. Тож будьте пильними і перевіряйте будь-яку інформацію, — додають у поліції. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Настоящий товариш, допомагає не думаючи.

keyboard_arrow_up