Суд відправив Миколаїва під варту на два місяці

Суд відправив Миколаїва під варту на два місяці

Хмельницький міськрайонний обрав міру запобіжного заходу Роману Миколаїву, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП. Уже колишній головний освітянин міста проведе в СІЗО щонайменше 60 днів. Вийти під заставу він не зможе.

 

В ніч на 30 травня близько 23:50 по Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького, сталася смертельна аварія. Легковий “Nissan Leaf” врізався в вантажівку “КамАЗ”. В салоні легковика було четверо дорослих і троє дітей. За кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні - завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк. 33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. Троє дітей і одна жінка зараз перебувають в лікарні.

Наступного дня міський голова Хмельницького Олександр Симчишин на спеціально організованому брифінгу розповів про стосунки між Миколаївим і Докторук. Також сказав, що звільнить директора департаменту освіти і науки. Відповідне розпорядження було підписане через день після ДТП - 30 травня.

Суддя Сергій Марцинкевич зачитав ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 26 липня. Без можливості вносити заставу. 

Суддя Сергій Марцинкевич

Сам Роман Миколаїв і його адвокат просили обрати іншу міру запобіжного заходу - домашній арешт. Обоє говорили, що обвинувачений співпрацюветиме зі слідством і не впливатиме на свідків. Суддя їх вислухав, але прийняв інше рішення.

Відео дня

Після завершення судового засідання журналісти спробували поспілкуватися із Романом Миколаївим. Та відповідь хоча б на одне питання так і не почули. Чоловік просто мовчав.

Із суду Романа Миколаїва повезли в СІЗО.

Нагадаємо, що Роман Миколаїв визнав, що вживав алкоголь до того як сісти за кермо автомобіля. За його словами, він випив три келиха шампанського. У крові Миколаїва виявили 0,61 проміле алкоголю (допустима норма – 0,2 проміле).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Олег Терещук

    Ідентична ситуація сталась минулого року їз моїм ріднім братом Терещуком Миколою Олександровичом(04.02.2017р)біля Шепетівки. Тоді за кермом також був ,,,освітянин,,,, а саме Цимбалюк Валентин Миколайович - завідувач кафедри Хмельницького національного університету. Цимбалюк своєї вини так і не визнав. З вини водія загинуло двоє молодих людей. Один хлоцець став інвалідом. Розгляд справи триває вже більше року хоч докази по справі 100%. Справу свідомо затягують в Апеляційному суді Хмельницької областіhttps://vsim.ua/analitika-i-publicistika/sud-nad-vikladachem-hnu-za-smertelnu-dtp-cherez-znikli-materiali-zatya-10675506.html

    Катя Попик reply Олег Терещук

    не путайте банан з пальцем, кожна ситуація є індивідульною, у вашій справі лісовоз не стояв посеред дороги, створивши аварійну ситуацію
  • Терещук Олег

    Ідентична ситуація сталась минулого року їз моїм ріднім братом Терещуком Миколою Олександровичом(04.02.2017р)біля Шепетівки. Тоді за кермом також був ,,,освітянин,,,, а саме Цимбалюк Валентин Миколайович - завідувач кафедри Хмельницького національного університету. Цимбалюк своєї вини так і не визнав. З вини водія загинуло двоє молодих людей. Один хлоцець став інвалідом. Розгляд справи триває вже більше року хоч докази по справі 100%. Справу свідомо затягують в Апеляційному суді Хмельницької області  https://vsim.ua/analitika-i-publicistika/sud-nad-vikladachem-hnu-za-smertelnu-dtp-cherez-znikli-materiali-zatya-10675506.html

    Анонім reply Терещук Олег

    І  "почерк" простежується один, щось пам'ятаю, щось не пам'ятаю. Вагомі факти не пам'ятаю, а другорядні пам'ятаю. Потім вдаються до перекручення фактів, їх спотворення, і власне до іншого тлумачення. Такі справи затягуються навмисно. Будь на їх місці пересічний дядько з глухого села чи району, то справу вже б закрили і засудили до 10 років. Але не так тут!!!
  • Анонім

    Тут можлива ситуація, що Миколаїв невинний. Російські хакери для помсти Свободі і  Симчишину взламали керуючий блок Нісанн Ліфа і направили його на Камаз. Вони в виборах президента в США багато шкоди наробили, а після встановлення дошок Коновальця і Шухевича Симчишин  злістний ворог Росії.

    Мастер Автополив reply Анонім

    Загляните под кровать, там притаился злобный путин. А из соседнего окна выглядывает шкодливая рожа Януковича. )))
  • IGOR

    Я сочувствую всем родственникам погибших. Конечно чисто по-человечески, сочувствую и Мыколаеву, никому не пожелаешь оказаться на его месте, но вина есть и она чёткая - 0,61 промиле в крови... 3 бокала шампанского, да хоть пол бокала! Есть правила дорожного движения, которых надо придерживаться, точка. К тому же, политсила, в которой он находиться, так "борется" (как показывает практика, только языком трепят) против коррупции, за соблюдение законов... Но уже 2 человека на высоких должностях были пойманны на вождении в состоянии алкогольного опьянения да ещё и на служебных авто в личных целях... Это нормально?

    Правдолюб reply IGOR

    Порядний керівник вже б  після першого випадку подав у відставку. Симчишин і його однодумці тільки знають як повинні відповідати за помилки чиновники, а коли самі у цих кріслах опинились, то і забули і сталит такими як, ті кого вони критикували. Симчишин, не будь чмом слабохарактерним, подай у відставку. Зроби більшості хмельничан  свято. І не забудь фашистські прапори червоно-чорні забрати із собою.

    Анонім reply Правдолюб

    Фашисти в Італії. До чого тут Свобода.

    Правдолюб reply Анонім

    Вони фашистів таких як Шухевич роблять героями, називають їхніми іменами вулиці і т.д. Логічно, що вони сповідують фашистську ідеологію свої дідів, прадідів

    Вася Іванов reply Правдолюб

    Дерень історію вчи і будеш розуміти чи Шухевич був фашистом, але у тебе мозок як у типового кацапа тобі ніколи не зрозуміти

    Правдолюб reply Вася Іванов

    Ти вивчи історію. Відбілити своїх дідів, прадідів, які були із Шухевичем вам не вдасться. Свідки тих років стверджують, що Шухевич був фашистом, вони вбивали жителів України разом з фашистами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up