"Гроші за волю": суд обрав запобіжний захід керівнику шепетівської колонії, який попався на хабарі

"Гроші за волю": суд обрав запобіжний захід керівнику шепетівської колонії, який попався на хабарі
  • Керівник колонії вимагав 3 тисячі доларів, щоб допомогти вийти на волю засудженому.
  • Обумовлену суму принесли заступнику, якого правоохоронці зловили "на гарячому". Керівника колонії затримали у його кабінеті.
  • Хабарнику загрожує 10 років ув'язнення.
  • Наразі чоловік перебуває у СІЗО, його замісник під домашнім арештом.

Керівника колонії та його заступника затримали на хабарі 23 лютого. Вони пообіцяли, що посприяють звільненню засудженого за 3 тисячі доларів.

Йшлося про умовно-дострокове звільнення чоловіка, який сидить за вбивство. Заступника зловили "на гарячому" при отриманні коштів. Керівника затримали у його ж службовому кабінеті. Яку саме колонію очолюють хабарники правоохоронці не повідомили. Проте слід зазначити, відповідно до данних Міністерства юстицій у Шепетівському районі розташована лише одна колонія - Державна установа "Шепетівська  виправна колонія (№ 98)" у селі Климентовичі. 

Справу розслідують за частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Відео дня

Наразі слідчі працюють над збором доказів. Чоловікам обрано запобіжний захід. Начальника колонії перевили в ізолятор тимчасового утримання. Його заступник перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Про це повідомили у прес-службі Хмельницького міськрайонного суду.

Водночас, слідчий суддя визначив розмір застави, для начальника колонії. Він може вийти із СІЗО за 140 000 гривень.

Слідкуєте за оновленнями на сайті vsim.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up