«Мій син помер після затримання хмельницьким ТЦК»: коментарі рідних та поліції

«Мій син помер після затримання хмельницьким ТЦК»: коментарі рідних та поліції
  • Хмельничанка каже, що над її сином знущались у Хмельницькому міському ТЦК та СП. 
  • Після того 41-річний Андрій Панасюк впав у кому. А за два дні помер у лікарні. 
  • Дізнавались, що відомо про інцидент: зібрали коментарі рідних і поліції. 

Хмельничанка розповіла, що її сина затримали працівники Хмельницького ТЦК. Трапилось це в одному з магазинів на Тернопільській. 

За словами рідних, у приміщенні колишнього військкомату над Андрієм Панасюком знущались і погрожували, а пізніше відпустили. 

Вже вдома стан чоловіка погіршився. За два дні він помер у міській лікарні. Розповідаємо подробиці. 

Відео дня

«Забрали телефон і не дали подзвонити»

Наталія Кушлак (Антонюк) – мачуха 41-річного хмельничанина. Свій допис у соцмережах вона написала вже після смерті сина. Опублікувала й дві останні прижиттєві світлини Андрія. 

Все сталося 27 березня. Саме тоді, за словами жінки, Андрія «захопило ТЦК» в магазині по Тернопільській. 

Зі слів мачухи, вже в приміщенні територіального центру комплектування на Проскурівській у чоловіка забрали телефон і не дали можливості повідомити рідним, де він знаходиться. 

– У приміщенні на вулиці Проскурівській, 35 над ним познущались, погрожували. В Андрія піднявся тиск,  його не випускали з приміщення та на прохання надати допомогу,  відповіли, що під Авдіївкою допоможуть, – розповіла Наталія. 

Дві останні світлини Андрія. Ліворуч зроблене в день затримання. Інше - в міській лікарні

Кома та операція

Врешті працівники Хмельницького ТЦК відпустили чоловіка додому. 

Як розповіла Наталія Кушлак (Антонюк), вдома стало помітно, що в Андрія порушена координація рухів. Але він сподівався, що стан покращиться, коли вип’є пігулки. Але ставало гірше, відтак рідні викликали медиків. 

За словами близьких, у «швидкій» чоловік впав в кому. 

– Лікарі Хмельницької міської лікарні боролись самовіддано за його життя 2 доби. Терміново в ніч з 27 на 28 березня йому зробили нейрохірургічну операцію. Велика їм подяка. Але ураження головного мозку виявились несумісними з життям, – написала жінка у соцмережах.  

Ми звернулись за коментарем до КП «Хмельницька міська лікарня». Однак відповіді поки не отримали. Проінформуємо про це згодом. 

Що кажуть в поліції?

Журналісти vsim.ua звернулись за коментарем до Хмельницького районного управління поліції. 

Інспектор з комунікації Віра Мазур повідомили, що дана публікація була виявлена працівниками поліції під час моніторингу соцмереж. Даний факт зареєстровано. 

Сьогодні, 2 квітня, рідні померлого хмельничанина написали заяву до поліції про ненадання допомоги Андрію Панасюку працівниками ТЦК. 

Відомо, що справу мають передати до ДБР. 

Як коментують подію у ТЦК?

Ми звернулись також до Хмельницького міського центру комплектування та соціальної підтримки з інформаційним запитом. Вони підтвердили, що отримали його. Нагадаємо, що надати відповідь потрібно впродовж 5 робочих днів. 

Тим часом, у Хмельницькому ТЦК прокоментували інцидент на своїй сторінці. Там повідомили, що чоловікові вручили повістку для уточнення військово-облікових даних та проходження ВЛК.

З'ясували, що відстрочки хмельничанин не має, перебував у розшуку та уникав служби в ЗСУ. 

Мовляв, під час проходження ВЛК в чоловіка виявили захворювання і направили на дообстеження до медичного закладу.

–  Погіршення стану здоров’я військовозобов’язаного та настання летального випадку відбулось вже в медичному закладі під час дообстеження. Відтак інформація, яка розповсюджується в соцмережах про ігнорування скарг громадянина на стан здоров’я - не відповідає дійсності. Як і про фізичний вплив чи погрози зі сторони військовослужбовців територіального центру комплектування, - прокоментувала служба звʼязків з громадськістю Хмельницького ОТЦК та СП.

Це не поодинокий випадок 

Це уже не перший смертельний випадок, який пов'язують із затриманням та утриманням в ТЦК та СП. Місяць тому на Тернопільщині представники військкомату доставили чоловіка  до Бучацького терцентру комплектування. За попередньою інформацією, після кількаденного утримання, у затриманого стався приступ епілепсії, після чого каретою швидкої допомоги його відвезли до лікарні, де він і помер. Причина смерті - закрита черепно-мозкова травма з крововиливом. Справою займається Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. 

Нагадаємо й про інцидент, який трапився на Хмельниччині восени минулого року: представники ТЦК та СП за руки намагалися витягнути чоловіка з лікарні, який звернувся за меддопомогою через високий тиск. Як виявилося, напередодні військовозобов'язаний вже проходив ВЛК, але, як каже сам пацієнт, там йому лише «печатки» поставили. Тому хотів пройти повторну медкомісію в іншому закладі охорони здоров'я. Детальніше дізнавайтесь за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (52)
  • Микола

    Смерть - це дуже погано, а, тим більше молодої людини,але на війні гинуть люди,захищаючи батьківщину.Бажано не ховатись,а самим йти до тцк, щоб тебе не ловили як скажену собаку!!!
  • Svitlana Rusina

    З мого досвіду спілкування з міською лікарнею: на запит буде відповідь ні про що. Як і в історії із вимогою тамтешніх лікарів загадкового "дозволу від тцк на планову госпіталізацію" для чоловіків. Я ще восени 2023 сказала: медики на боці швондерів. І відколи це в тцк, який за сутністю є соціальною установою, з'явилися не притаманні такій установі функції розшуку та затримання. Вже готова стаття ККУ - перевищення службових повноважень. Бажаю швондерам великих неприємностей. А від керівника тцк чекаємо його декларацію про доходи за 2023 рік. Бо щось вже терміни минули, а декларації все нема.
  • Николай Кулина

    ТЦКашніки будуть всіма правдами і неправдами виправдовуватись,а треба щоб понесли наказання.Коли ця вся радянщина закінчиться?
  • Володимир Площинський

    Дуже багато запитань до  нашої влади  нікого не покарали і  не збираються

keyboard_arrow_up