На Хмельниччині під варту взяли сільського голову, який попався на хабарі

На Хмельниччині під варту взяли сільського голову, який попався на хабарі
  • Справу хабарника розслідують, а його тим часом вирішили взяти під варту.
  • Щоправда, посадовець може заплатити заставу і тоді чекатиме на суд вдома.

Посадовець вимагав у місцевого мешканця 15 тисяч доларів США. За цю суму він обіцяв йому сприяти у прийнятті сесією сільської ради рішення про надання у власність п’яти земельних ділянок загальною площею майже 10 га.

19 жовтня посадовця затримали у приміщенні сільської ради під час отримання ним зазначеної суми.

Наразі сільському голові вже оголошено про підозру за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. До слова, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Відео дня

Як повідомили у секторі комунікації поліції Хмельницької області, на період досудового розслідування суд взяв затриманого під варту із можливістю внесення застави в розмірі 80 тисяч гривень. 

Читайте також: У яких судових справах фігурують кандидати на посаду міського голови Хмельницького 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Наталія Соколовська Панюк

    Брехня, а відмитися важко. Радує те, що односельці, друзі змогли зібрати 100 тис. застави за один день. Люди висловили цим своє відношення до події. А чи адвокати щось зможуть довести?
  • Василий Хилюк

    Підстава 1000 процентів
  • Ірина Хом'як

    Дивно, за ті піски такі гроші? Щось тут підставою пахне

    Алла Ніколюк-Курачик reply Ірина Хом'як

    Ірина Хом'як комусь певне на його посаду захотілось...,а чесно слабо ,Ось і результат...підстава(((
  • Світлана Ромер

    Не знаєте істини - не судіть, не судимі будете😠
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up