На Хмельниччині викрили факт незаконного видобування вапняку

На Хмельниччині викрили факт незаконного видобування вапняку
  • Видобутий незаконно вапняк продавали на території всієї України.
  • Фігурантам справи загрожує до 12-ти років ув’язнення.

Службові особи одного з підприємств Хмельниччини без дозвільних документів видобували вапняк, перероблювали та реалізовували його на території України.

Поліцейські встановили, що посадовці без належних дозвільних документів з кар’єру видобували вапняк в особливо великих розмірах. Надалі корисні копалини перероблювали у вапнякове борошно та продавали на території всієї України. Про це повідомили в Управлінні комунікації 
Національної поліції України.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у житлових, офісних та виробничих приміщеннях фігурантів. У результаті вилучено документи щодо незаконного видобування, переробки та реалізації вапняку. Також слідчі виявили документи про придбання нерухомого майна за рахунок коштів, отриманих від незаконної діяльності. Окрім того, вилучена комп’ютерна техніка та мобільні телефони, які  містять інформацію про протиправну діяльність зловмисників.

Відео дня

Досудове розслідування проводиться за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. За привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великому розмірі, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення фігурантам загрожує до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up