Оголосили про підозру керівниці НСЗУ. Вона мала дати брифінг у Хмельницькому

Оголосили про підозру керівниці НСЗУ. Вона мала дати брифінг у Хмельницькому
  • У Хмельницькій ОВА сьогодні, 27 жовтня, мав відбутися брифінг представників Нацслужби здоров'я України.
  • Але його скасували.

У Хмельницькій обласній військовій адміністрації на сьогодні, 27 жовтня, був запланований брифінг щодо програми «Доступні ліки», а саме про розширення переліку препаратів, які можна отримати безкоштовно або з невеликою доплатою. На заході мали виступити голова Національної служби здоров'я України Наталія Гусак, директор Західного міжрегіонального департаменту служби Тетяна Кудик, директор Департаменту комунікацій служби Галина Нагорна та перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Однак згодом стало відомо, що запланований брифінг не відбудеться. Ніяких деталей щодо цього в ОВА не повідомили. Пізніше «Українська правда» з посиланням на Офіс генерального прокурора написала, що голові НСЗУ Наталії Гусак повідомили про підозру у службовій недбалості, яка завдала збитків на два мільйони гривень.

За даними слідства, у квітні минулого року на замовлення НСЗУ одне зі спеціалізованих державних підприємств адмініструвало центральну базу даних електронної системи охорони здоров’я. В акт приймання-передачі послуг включили всі роботи, передбачені договором, та відомості щодо їхнього обсягу. Однак фактично їх не зробили.

Відео дня

Наталію Гусак звинувачують у тому, що вона не перевірила, які саме роботи були фактично виконані, і, як наслідок, не намагалася зменшити суму контракту. В результаті два мільйони гривень віддали за послуги, які не були зроблені. Вдома та на роботі голови НСЗУ провели обшуки та вилучили речові докази.

У своєму Facebook-профілі Наталія Гусак написала, що з початку своєї роботи у службі постійно стикається з перевірками правоохоронних та контролюючих органів. Вона вважає, що часто вони є безпідставними та ініційованими тими, кому НСЗУ «заважає». Про кого саме йдеться, голова НСЗУ не написала.

Вона заявила, що «за дивним збігом» обшуки відбувалися у день, коли розпочався позаплановий моніторинг перших медзакладів, що надають неонатальну допомогу. Йдеться про недоношених немовлят та немовлят зі складними патологіями. У самій же НСЗУ розцінили обшуки як спробу блокувати роботу служби. Також написали, що установа працює у звичному режимі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Руслан Ковальчук

    в сусідній Польщі вже постає така ситуація, що всім родичам провладної ПІС прийдеться з теплих та грошовитих місць у владі давати дьюру. Оце б ще у нас такі були б перестановки, особливо у славному місті над Бугом! А чому би й ні? Адже змогли промосковських попів трохи посунути - зможемо й корупцію у місцевій громаді здолати!!!

    Читач81 reply Руслан Ковальчук

    Промосковських попів відсунули, щоб далі бруківку ще популярніший Сашко міг ставити під час війни.
  • Myron Myron

    Не смішіть народ своїми дибільними підозрами  - вже давно не смішно !!! Кого посадили ???

    Читач35 reply Myron Myron

    Систему треба міняти. Та, що привела до війни, а тепер намагається воювати тими самими методами. Тільки вже не обкрадати народ, а вбивати його. Та візьміть вже американських менеджерів на всі керівні посади і розженіть все це кодло чиновницьке с їх родичами і кумами.

keyboard_arrow_up