"Справа 130": Хмельницького прикордонника можуть звільнити, якщо суд визнає його винним

"Справа 130": Хмельницького прикордонника можуть звільнити, якщо суд визнає його винним
  • Ректор прикордонної академії підтвердив, що підполковник, якого судять по 130, є викладачем академії.
  • Олег Шинкарук каже, що на прикордонника чекає звільнення, якщо його визнають винним.
  • Наступне судове засідання по цій справі відбудеться 28 лютого. 

Автомобіль «Honda Accord» поліція зупинила ще 25 жовтня минулого року на вулиці Пілотській. Патрульні побачили, що водій не включив лампочку, яка освічує номерні знаки. Не було у нього і страхового полісу. До того ж поліцейські помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння.

Микола Шпорт,  який був за кермом автівки, не пройшов огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки, не пройшов його і в наркодиспансері. Тому копи склали на чоловіка адмінпротокол за частиною 1 статті 130 КУпАП (відмова від проходження огляду на стан сп’яніння). Матеріали справи передали до суду. Міськрайонний суд визнав чоловіка винним, але той з рішенням не погодився і подав апеляцію.

Засідання по справі відбулося у вівторок, 14 лютого. На суд Микола Шпорт прийшов у формі підполковника прикордонної служби України. Хоча, за словами, патрульних при затриманні чоловік казав, що безробітний.

Відео дня

У прикордонній академії підтвердили, що Микола Шпорт справді викладає в їхньому навчальному закладі. Від цієї діяльності його не відсторонили. Та якщо суд визнає підполковника винним, йому загрожує звільнення.

- Вживання спиртного несумісне з проходженням прикордонної служби. І тому в нас реакція дуже жорстка. Нам неважливо, чи це випадок на службі, чи в побуті, тим більше в громадських місцях, ми це засуджуємо. Тому як тільки буде рішення суду і буде доведено, що він кермував у стані алкогольного сп’яніння, його буде звільнено, - коментує vsim.ua ректор прикордонної академії Олег Шинкарук. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Карпова

    одні пяні за кермом
  • Ірина Волошина

    напився - то будь людиною
  • Ковальчук Лёша

    Ну що барига базарна , докатався?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up