Скандальний блогер побив військового і не приходить до суду: що відомо

Скандальний блогер побив військового і не приходить до суду: що відомо
  • Блогер Артур Сороченко або “Малиш” побив АТОвця в Хмельницькому минулого літа.
  • Його тримали під вартою, та згодом відпустили під заставу.
  • Підготовче засідання по справі намагаються розпочати понад півроку.
  • Обвинувачений до суду не приходить й передає медичні довідки через адвоката.
  • Кожного разу в них йдеться про нову хворобу Сороченка.
  • Що наразі відомо про скандального блогера, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Блогер Артур Сороченко хоч і з Бердичева, та у Хмельницькому він відомий. Популярний чоловік і в мережі. Його канал в YouTube має 43,7 тисячі підписників. Але поки він не активний:

“Всі, хто зачекався нас на YouTube, ще трішки і я думаю все буде нормально”, - так звертається блогер Артур Сороченко до своїх підписників на сторінці “Малиш і Бригада” у соцмережі "Вконтакті”. Відео викладене вчора, 10 серпня, о 22:29.  Із таких слів блогер розпочав не випадково. 

На каналі в YouTube вже місяць не з’являються нові відео. Чи то Сороченко ховається, чи то має інші причини на відсутність публікацій - не відомо. А от фактом все ще залишається його причетність до кримінальних правопорушень. Одне з яких сталося в Бердичеві. Мова йде про знущання над людьми в прямому ефірі. Про це ми вже писали раніше

Відео дня

Нагадаємо: Сороченко та його компанія розробили цілий прайс, за яким виконували мерзотні справи над іншими особами в режимі онлайн. Серед послуг і розцінок, що пропонувала банда блогерів:

  • Сире яйце об голову - 600 р.
  • Загасити цигарку об язик - 2 000 р. 
  • Вилити на голову зеленку - 5 000 р.
  • Прищепка на ніс на одну хвилину - 500 р.

Так, Сороченко із товаришами якийсь час знущалися над місцевим мешканцем Бердичева. Його брехнею заманили до квартири й там почали знімати прямий ефір. Перервали все правоохоронці. Вони припинили жахіття, а блогерам оголосили про підозру за частиною 2 статті 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Вже після цього Сороченко зник, а Бердичівський відділ поліції ГУНП в Житомирській області оголосив його в розшук. На сайті МВС України вказано, що зник блогер 28 травня. 

Сеча, фарба і суди - про “славу” Сороченка в Хмельницькому

Став популярним Сороченко і в Хмельницькому. Минулого літа він поблизу “СВ” побив АТОвця. Все це зафільмували на відео і опублікували в соцмережах. Непереливки стало блогеру, коли про вчинене дізналися хмельницькі активісти та поліція. Правоохоронці відкрили проти Артура Сороченка кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 (Хуліганство). Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Та згодом блогера відпустили під заставу в розмірі 40 140 гривень. 

“Люб’язно” Сороченка зустрічали й проводжали з судової зали місцеві активісти. Вони обливали блогера і сечею, і чорною фарбою. А підготовче судове засідання провести так і не вдалося. То був відсутній потерпілий, а після “яскравого” супроводу громадськості до суду перестав з’являтися і сам Сороченко.

З того часу кожне судове засідання розпочинається із наступних слів: 

Туберкульоз, пухлина і нова причина від Сороченка

Адвокат обвинуваченого Анатолій Стасишин регулярно передає суду довідки про хвороби свого підзахисного. Серед них уже був туберкульоз і пухлина. Тож сторона захисту подавала клопотання про відкладення справи. Такий же сценарій повторився сьогодні, 11 серпня. Судове засідання призначали на 10:30. 

Здається вже за традицією, потерпілий і обвинувачений були відсутні. Захисник Сороченка подав до суду виписку з медичної картки блогера. У ній йшлося, що обвинувачений отримав травми і наразі перебуває на стаціонарному лікуванні. 

Крім того, у виписці йдеться, що травматолог направив Сороченка до сімейного лікаря. Саме він мав би підтвердити стаціонарне лікування блогера. Та підтвердження суд так і не отримав. 

Вислухавши все вищесказане, прокурор по справі подав клопотання застосувати примусовий привід обвинуваченого до суду. Суддя Олександр Трембач його задовольнив, а підготовче засідання призначив на 7 вересня. 

Після слухання журналісти vsim.ua запитали в прокурора Віталія Гринчука про причини відсутності в суді потерпілого. Однак відповідь ми так і не отримали. Прокурор пояснив, що поспішає і не має часу спілкуватися. 

Адвокат обвинуваченого Анатолій Стасишин після слухання розповів, що Артур Сороченко із ним не спілкується. Ба більше: захисник не має із ним жодного зв’язку. Всі медичні довідки йому передає або батько Сороченка, або його дружина.

Незадовго до падіння Сороченко опублікував відео

Як ми зазначали вище, вчора, 10 серпня, о 22:29, Артур Сороченко опублікував в соцмережі “Вконтакті” відео. Згідно із медичною випискою, яку він подав до суду, вже за пів години він впав з драбини.  

На цій же сторінці “Малиш і Бригада” в “Вконтакті” періодично з’являються відео із Сороченком та його приятелями. В одному з них товариш “Малиша” каже, як їм набридло перебувати в одному й тому самому місці. А саме на “фазенді”. До слова, всі відеоматеріали, опубліковані на цій сторінці, зняті на одному й тому самому тлі - леопардовому простирадлі. 

Увага: на відео присутня нецензурна лексика.

Ми будемо стежити за діяльністю блогера та інформувати вас про перебіг його скандальної справи в суді. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Вова Кольков

    Просто. Смішно  як
  • Наглый Стимул

    Сися мусор Это много кто знает !
  • Furmanchuk Vasyl

    А що, так можна? Тупо не приходити)

    Хуан Матус reply Furmanchuk Vasyl

    З нашим правосуддям все можна.
  • Михайло Хабаль

    дочекався перекочування хуліганство в кримінальні правопроступки...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up