У Хмельницькому СІЗО в’язні торгували наркотиками. Організував схему «смотрящий» (ФОТО)

У Хмельницькому СІЗО в’язні торгували наркотиками. Організував схему «смотрящий» (ФОТО)
Тут і далі фото Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та Хмельницької обласної прокуратури
  • Правоохоронці викрили 7 осіб, причетних до цього. 

  • Вони отримували наркотики від спільників «з волі». 

  • А тоді продавали серед арештованих. 

  • Зловмисникам тепер “світить” до 10 років вʼязнниці з конфіскацією.

В обласному центрі викрили сімох осіб, який підозрюють у торгівлі наркотиками в слідчому ізоляторі. Подробиці розповідають у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції та обласній прокуратурі. 

Організував «бізнес» за ґратами так званий «смотрящий» у слідчому ізоляторі. Він заручився підтримкою спільників серед ув’язнених та товаришів «з волі». Використовуючи свій авторитет та вплив у кримінальних колах, організатор залучив до бізнесу осіб, які вже мали проблеми з законом за наркозлочини. Разом налагодили канал постачання наркотиків до Хмельницького СІЗО. 

Кожен із учасників групи виконував окрему роль у злочинному процесі: фасування, доставка заборонених речовин та їх збут на території СІЗО. Наркотики передавали спільники «з волі»  із товарами загального вжитку та в медичних препаратах. Потім під керівництвом «смотрящого» їх продавали увʼязненим.

Відео дня

26 липня правоохоронці провели 13 обшуків у камерах арештантів та в домівках їх спільників. Знайшли мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи та самі наркотики. Оперативники заблокували наркотрафік до спецустанови та канали розповсюдження. 

Так званому «смотрящому» та шістьом іншим членам групи повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Затриманих спільників «з волі» посадили під варту. Поки ж слідчі продовжують збирати докази для притягнення інших осіб, задіяних у цій наркосхемі, до кримінальної відповідальності.

За скоєне учасниками угруповання може загрожувати позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Слідство триває. 

Аби переглянути всі фото - гортайте вбік:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Oleksandr Sas

    Забули написати що все це діялось за безпосередньою поміччю працівників і керівництва СІЗО. Як і завжди було.
  • Надія Шевчук

    О чи не новость.....
  • Тетяна Лучкова

    А ті, що мають"смотреть" за всіма, куда дивились, чи допомагали  фасувати наркотики? Правоохоронці, агов, чим, ви, займаєтесь?

keyboard_arrow_up