Як просувається справа смертельної ДТП, в якій загинула 11-річна Софія

Як просувається справа смертельної ДТП, в якій загинула 11-річна Софія
  • Восени минулого року в місті сталася страшна аварія.
  • Внаслідок ДТП загинула 11-річна дівчинка, яка на тротуарі чекала на зелений сигнал світлофора.
  • Один із фігурантів втік за кордон, а інший є обвинуваченим.
  • Як просувається справа, читайте на нашому сайті. 

“Морально втомилася, але руки складати не збираюся”, - так сьогодні, 4 вересня, каже Наталія Чорнобай. Розгляд справи ДТП, в якій загинула її донька, триває з травня цього року. 

У день аварії, що трапилася минулої осені, 11-річна Софійка чекала на зелений сигнал світлофора на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної. Її життя обірвалося внаслідок зіткнення "Mercedes Е-220" та мотоциклу "BMW". Останнього, за даними патрульних, відкинуло просто на дівчинку, яка стояла на тротуарі. За життя Софійки медики боролися 6 годин. Але серце дитини не витримало численних травм. 

За кермом легковика був громадянин Туреччини. Згодом він втік за кордон. Тож правоохоронці оголосили його в розшук. Раніше адвокат родини Чорнобай Олександр Лисинчук розповідав журналістам vsim.ua, що якщо він дістався на територію Туреччини, то на екстрадицію сподіватися марно. Тож тоді затримали лише Сергія Владико, який був за кермом мотоцикла. Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 статті 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Відео дня

Про перебіг справи

12 травня в Хмельницькому міськрайонному суді відбулося перше засідання по справі, де він проходить обвинуваченим. Тоді мотоциклісту зачитали обвинувальний акт. А допит свідків відклали, бо батьки загиблої дівчинки не могли стримати сліз та перебували у дуже пригніченому стані. Слухання справи продовжили 28 травня. Тоді в судовому залі допитали батьків Софійки та 5 свідків.

3 червня відбулося чергове засідання, у ході якого мали допитати кількох свідків аварії. Вони з’явилися. Натомість сам обвинувачений до суду не прийшов, а його захисник подав клопотання про відвід судді, яке згодом не задовольнили.

14 липня, в судовому залі допитали ще 4 свідків. Серед них - двоє патрульних, які прибули на місце ДТП. Під час усього слухання справи батьки 11-річної загиблої дівчинки не припиняли плакати. Адже свідки пригадували й озвучували деталі останніх годин життя їхньої доньки. 

Наступне судове засідання було призначено на 18 серпня. Однак слухання не відбулося, через хворобу судді. Черговий розгляд справи перенесли на сьогодні, 4 серпня. Що відбувалося в судовій залі, читайте далі. 

“Людина, яка це скоїла, повинна відповісти”

На сьогоднішньому засіданні суд мав заслухати ще трьох свідків по справі. Однак до судової зали вони не явилися за поважними причинами. Тим часом, прокурор по справі Марія Мельничук подала клопотання продовжити запобіжний захід обвинуваченому у вигляді домашнього арешту. Суд його задовольнив. Тож Сергію Владико продовжили строк тримання під вартою до 30 жовтня із певними обмеженнями. Серед них: прибувати до прокурора суду за першою вимогою, здати на зберігання до відповідних органів свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд і в'їзд в Україну. А також не відлучатися з населеного пункту, в якому він зареєстрований, без дозволу прокурора чи суду. 

Після судового засідання мама загиблої дівчинки Наталія Чорнобай розповіла журналістам vsim.ua, що готова боротися до кінця, хоч вже морально втомилася.

Наступне засідання суд призначив на 23 вересня. Тоді й мають заслухати свідків по справі. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрій Петрович

    Наївні да???

    Слідчий добре пірвав з азіза токура, дпа змогу драпанути, а тепер справу свідомо затягують...

    Така вже практика відпрацьована роками. Що там простим смертним?

    Пам'ятаєте справу вже небожа червонюка? Так того теж відмазували-затягували, але ж...
  • Юрій Гудок

    А що з справою по ДТП за участю працівника сбу де загинуло дві людини яка Сталась в минулому році біля с Прибузьке в стороні Летичіва??? Щось про неї чомусь забули
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up