Зґвалтування, розбій та 28 крадіжок: що відомо про чоловіка, який втік з Райківецької колонії

Зґвалтування, розбій та 28 крадіжок: що відомо про чоловіка, який втік з Райківецької колонії
  • Сергій Мілевський залишив дільницю соцреабілітації Райківецької колонії.

  • Зараз його розшукують.

  • Ми дізналися, за що Сергій Мілевський був судимий.

  • У його справах — десятки крадіжок, зґвалтування, розбій та викрадення мотоцикла.

  • Відомо також, що від перебував на обліку в нарколога.

  • Деталі про все це дізнавайтеся з нашого матеріалу.

Із Райківецької виправної колонії 7 червня втік ув’язнений. Чоловік перебував на території дільниці соціальної реабілітації. Відомо, що ув’язнений — Сергій Сергійович Мілевський і він 1981 року народження. Такі дані повідомили на сторінці колонії у Facebook. Зараз про місце перебування чоловіка не відомо нічого. Ми зібрали про засудженого всю інформацію, яка доступна в реєстрі судових рішень та на порталі судової влади. З документів відомо, що втікач народився у селі Попівці Барського району Вінницької області. До моменту останнього ув’язнення мешкав у Чернівецької області.

Зґвалтування, розбій та зловживання алкоголем

Перша згадка про Сергія Мілевського датується 26 січня 2015 року. У Хотинському міськрайонному суді Чернівецької області розглядали справу щодо нього. Згідно з документом, 19 січня 2015 року в селі Перебиківці Хотинського району Сергій Мілевський лаявся на перехожих та порушив цим громадський спокій та порядок. В судовому засіданні чоловік провину визнав та розкаявся. Суддя призначив Мілевському штраф у розмірі 51 гривні, а також сплату судового збору у розмірі 36,54 гривні.

Наступна згадка про Сергія Мілевського в судовому реєстрі датується 12 березня 2015 року. У судовому реєстрі є два документи, ідентичних за змістом. Різниця між ними полягає у сумі призначеного покарання — у першому 51 гривня, в другому — 70 гривень. Суть справи полягає у тому, що Сергій Мілевський лаявся на адресу іншої людини, вживаючи нецензурні слова. Це відбулося в тому ж таки селі Перебиківці 2 березня 2015 року. У судовому засіданні Мілевський провину визнав, а суддя призначив йому покарання — 51 або 70 гривень за першим та другим документом відповідно. Також Мілевський мав сплатити судовий збір — 36,54 гривні.

Відео дня

15 квітня 2015 року в Хотинському районному суді знову розглядали справу щодо Сергій Мілевського. З документу в судовому реєстрі стає зрозуміло, що 21 січня 2008 року Сергія Мілевського засудили до позбавлення волі. Він відбув покарання терміном 7,5 року та звільнився 6 січня 2015 року. Тобто це було перед тим, як він скоїв адміністративні правопорушення, про які розповідається вище. Засудили Сергія Мілевського за такими статтями:

Пояснення до статей тут та далі в тексті подані за редакцією Кримінального кодексу, яка діяла станом на момент винесення кожного вироку.

15 квітня 2015 року начальник Хотинського відділення поліції попросив суд встановити над Сергієм Мілевським адміністративний нагляд. Це пояснював тим, що чоловік після звільнення з в’язниці неодноразово скоював адміністративні правопорушення, а саме порушував громадський порядок та з’являвся нетверезим в громадському місці. У документі також йдеться про те, що чоловік за місцем проживання характеризується негативно, а також зловживає алкоголем та веде антигромадський спосіб життя.

Суд вирішив встановити над Сергієм Мілевським адміністративний нагляд на один рік. Нагляд полягав у тому, що чоловік повинен:

У березні 2016 року правоохоронці тричі виявили, що Сергій Мілевський у нічний час відсутній вдома. За кожним із випадків склали адміністративні протоколи. Їх розглядали у Хотинському районному суді 19 квітня 2016 року. Під час засідання Мілевський визнав, що його дійсно не було вдома в цей час. Також пояснив, що працює за наймом у приватного підприємця за 20 кілометрів від дому. Дістатися до свого помешкання він не встигав, тому лишався ночувати в того ж підприємця. Суддя визнав Мілевського не винуватим, пояснивши це трьома причинами:

25 крадіжок за 9 місяців та попередні злочини

29 листопада 2016 року Хотинський районний суд знову розглядав справу щодо Сергія Мілевського. З документу в судовому реєстрі стає відомо про цілу серію злочинів, скоєних від 2000 року:

Крім того, з документу стає відомо, що за вироком 2008 року (про нього йшлося вище) Сергій Мілевський не відбув термін ув’язнення повністю, а був звільнений достроково. Залишок терміну в 3 місяці 16 днів йому замінили на 240 годин громадських робіт.

У рішенні від 29 листопада 2016 року йдеться, що Сергія Мілевського звинуватили у серії крадіжок. За версією слідства, Мілевський скоїв десять крадіжок у нічний час в період від 15 грудня 2015 року до 16 вересня 2016 року. У документі з реєстру йдеться, що всі крадіжки були скоєні шляхом проникнення до будинків, розташованих у селах Хотинського району. Мілевський у судовому засіданні провину визнав.

У рішенні суду також ідеться, що чоловік за місцем проживання характеризується посередньо та перебуває на обліку в лікаря-нарколога. Суддя визнав Мілевського винним за двома частинами статті 185 Кримінального кодексу:

Призначене для Мілевського покарання — 3,5 року ув’язнення.

Наступне рішення суду щодо Сергія Мілевського датується 27 червня 2017 року. З документу в судовому реєстрі стає зрозуміло, що Мілевський скоїв ще три крадіжки у період від 5 січня 2016 року до 31 липня 2016 року. Ці епізоди є аналогічними до тих десяти, що описані вище. Мілевський так само проникав до помешкань у селах Хотинського району та викрадав майно. Чоловік у судовому засіданні свою провину визнав. Суддя визнав його винним та призначив покарання — 4 роки позбавлення волі, які відраховують з моменту затримання 23 вересня 2016 року.

Ще один перелік злочинних епізодів описаний у рішенні суду від 15 червня 2017 року. В документі йдеться про те, що Сергій Мілевський скоїв вісім крадіжок аналогічного типу. За даними слідства, чоловік проникав до помешкань у селах Хотинського та Заставнівського району і виносив звідти майно. Варто зазначити, що «спеціалізації» у чоловіка не було. З будинків він виносив різне — від електроніки та інструментів до іграшок та одягу. Крадіжки були скоєні у період від 17 березня до 21 вересня 2016 року, при чому остання відрізнялася від інших. Мілевський діяв зі спільником — уродженцем Херсона. А серед викраденого майна був мотоцикл.

Зрештою суддя визнав Мілевського винним у крадіжках з проникненням, а також у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненим за попередньою змовою групою осіб та з проникненням у приміщення. Призначене покарання — позбавлення волі на 5 років та 1 місяць. Термін відраховується з моменту затримання 23 вересня 2016 року. Спільника Мілевського засудили до 5 років позбавлення волі зі звільненням відбуття покарання та призначенням іспитового терміну 3 роки.

Ще про три епізоди крадіжок ідеться у рішенні суду від 30 червня 2017 року. Аналогічно попереднім випадкам, Мілевський скоював крадіжки в селах Хотинського району — проникав у помешкання та виносив звідти майно. Період скоєння злочинів — від 10 до 21 серпня 2016 року. У суді Мілевський свою провину визнав. Суддя вирішив призначити покарання у вигляді ув’язнення на термін 5 років 2 місяці, який відраховується від моменту затримання 23 вересня 2016 року.

Наступне рішення суду щодо Сергія Мілевського датується 26 липня 2017 року. Там йдеться про один епізод крадіжки — 13 серпня 2016 року. Аналогічно попереднім випадкам, чоловік проникнув до будинку та викрав звідти майно. Це сталося у селі Шилівці Хотинського району. Під час судового засідання Мілевський визнав свою провину. Суддя призначив для нього покарання — 5,5 року позбавлення волі. Термін відраховується з моменту затримання 23 вересня 2016 року.

Таким чином Сергій Мілевський скоїв 25 крадіжок за 9 місяців та 7 днів. Остання з них — за два дні до затримання. Якщо врахувати всі дані з реєстру, то крадіжок за весь час його життя було принаймні 28. Ця кількість є мінімальною, адже за вироками 2000, 2001 та 2004 років не вказана кількість епізодів.

Пізніше Сергій Мілевський домігся скорочення терміну ув’язнення шляхом зміни методу обчислення терміну. У попередніх вироках згідно з «законом Савченко» кожен один день терміну перебування в СІЗО від 23 вересня до 30 грудня 2016 рахувався як два дні. Апеляційний суд Чернівецької області вирішив, що так само потрібно рахувати період від 27 квітня до 20 червня 2017 року, коли його етапували з Райківецької колонії в Чернівці. Там Мілевський очікував вироку за однією зі свої справ. Аналогічне рішення прийняв Хмельницький міськрайонний суд 30 серпня 2019 року. Згідно з документом, за два дні потрібно рахувати кожен день періоду від 21 червня до 26 вересня 2017 року. Тоді Мілевський також очікував вироку суду.

Якими є умови утримання на дільниці соціальної реабілітації

Згідно зі статтею 101 Кримінально-виконавчого кодексу України, до дільниці соціальної реабілітації можуть переводитися засуджені, які відбули частину покарання в колонії середнього (саме такою є Райківецька) та мінімального рівня безпеки. Законом також передбачені виключення, за яких до дільниці не переводять. Наприклад, не проліковані психічні хвороби, наркоманія чи алкоголізм, а також вчинений протягом терміну відбуття покарання умисний злочин.

Утримувати в дільниці соціальної реабілітації можуть тільки:

На території дільниці засуджені можуть вільно пересуватися у вільний від роботи час між підйомом та відбоєм. Крім того, засуджені можуть пересуватися в межах населеного пункту, де розташована колонія, але тільки якщо це необхідно для роботи або навчання. Для засуджених дозволяється носити цивільний одяг, мати портативні персональні комп’ютери та аксесуари до них, цінні речі й гроші.

Для осіб, які утримуються на дільниці, немає обмежень на короткострокові побачення. Після шести місяців перебування на дільниці засуджені можуть переселитися у населений пункт, де розташована колонія, придбати там будинок, жити з сім’єю та завести особисте господарство. Крім того, засуджені можуть отримати право на поїздку в межах України у виключних випадках. Наприклад, для лікування, яке не можуть надати в колонії чи у випадку смерті близького родича.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Анонім

    Це фото зроблено, коли йому було двадцять. Треба показувати його для любителів блатної романтики.

    Анонім reply Анонім

    Да ну, там ему на вид лет 60
  • Олександр Бойко

    Реабілітувати треба по кусочках і начати з ніг і кожний  тиждень  відрубувати см по 10
  • Саша Легай

    То нах...я та тюрма якщо з неї тікають. Зробив злочин відразу самосуд, все на тому крапка, а то тюрма СіЗО ше якась хрєнь аби не сидіти за ґратками.
  • ttt432

    Популярный, интересно почему он сбежал ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up