“Брати Гадюкіни” на “Старкон фесті”. Про що говорили музиканти

“Брати Гадюкіни” на “Старкон фесті”.  Про що говорили музиканти
  • Культовий український рок-гурт вже на “Старкон фесті”.
  • “Брати Гадюкіни” - хедлайнери свята.
  • Перед виступом музиканти розповіли, що гратимуть гостям фесту і які мають плани на майбутнє.

Вперше у Старокостянтинові  проводять триденний фестиваль середньовічної культури “Старкон фест”. З 25 по 27 серпня на території замку князів Острозьких можна побачити, як оживає історія. Якщо дуже хочеться на фест, але немає можливості приїхати цими вихідними, vsim.ua розкаже вам про всі події.
 

Вони приїхали! “Брати Гадюкіни” вже в Старокостянтинові і готуються до вечірнього виступу. Після екскурсії замком культовий український рок-гурт віднайшов декілька хвилин, аби відповісти на питання журналістів vsim.ua.

Про коротке інтерв’ю ми з музикантами домовилися заздалегідь. Зустрілися біля головної сцени. Але говорити тут не стали, щоб не заважали звуки ударних й гітари - на головній сцені якраз налаштовували інструменти.

Відео дня

Спустилися вниз. Говорили за сценою. Зіркових музикантів не збентежили біо-туалети, які стояли поруч в рядочок.   

- Потім люди глянуть і скажуть “Дивись, це ж біля мого городу “Брати Гадюкіни” були, - з посмішкою сказала менеджер гурту Поліна.

Разом посміялися і перейшли до запитань. Ігор Мельничук, Павло Крахмальов і Михайло Лундін відповідали разом.

- Чому вас зацікавив фестиваль середньовічної культури, адже ви якщо виступаєте на фестивалях, то лише музичних?

І.М. -Тим і цікавий, що ми на таких фестивалях не виступали. Надіємося, що всі будуть задоволені

П.К. - Кожний мужчина відчуває себе лицарем хоть раз в житті. От і ми на цьому фестивалі відчуємо себе лицарями.

- Ви вже побачили учасників, з деякими гостями вже познайомилися. Які у вас враження?

П.К.- Приємно, що згадують хоч якусь історію нашу. Всі чомусь пов’язуть історію лише з козаками. А це не правильно. Є ж і інша історія, яка не менш цікава. Приємно тут бачити, що люди створили класний антураж, вдягнули красиві одежі. Це цікаво не тільки для нас, а й для всіх думаю.

І.М. - Символічно, що позавчора Україна відзначала річницю незалежності. Потрібно знати, з чого вона починалася, виплекувалася та незалежність. Ну і “Брати Гадюкіни”, в принципі, теж історична група. Десь з ХІІ століття (посміхаєть, - прим.авт). Щоб мати майбутнє, потрібно знати свою історію.

- Людей на фестивалі поки що мало. Це вас не лякає?

І.М. - Ну поки ще день. Думаю, люди ще підтягнуться. Немає різниці, скільки людей приходить. Навіть, якщо одна людина, а їй це конче потрібно, ми маємо перед тією  людиною грати. Але, в принципі, в нас такого не було.

П.К. - Ми пам’ятаємо наш перший офіційний концерт. То був завал. Люди мало через вікна не лізли. То був не то що аншлаг, а переаншлаг. А взагалі ми ніколи не рахували.

- Ви в Старокостянтинові вперше. Як вам місто?

І.М. - Ми тільки приїхали і поки практично нічого не бачили. Прогулялися в замку і біля нього. Біля озера тут дуже мальовничо.

П.К. - Сам замок захоплює. Перш за все своєю енергетикою Слава богу, що його не до кінця розвалили і не зробили так, як в радянські часи.

- Як вам взагалі український фестивальний рух. Це для вас просто зібрання певного кола друзів і прихильників певної культури, чи щось більше?

П.К. - Зараз фестивалі стали ніби новим віянням. І не тільки в Україні. Але в нас це дуже сильно помітно. Маса фестивалів.

І.М. - Люди двіжнячать, об’єднуються. В умовах війни об’єднання - саме головне. Це приносить позитив.

П.К. - Музика має нести якийсь позитив. Не треба вішати носа, казати, що  все пропало, все погано. Навпаки. Музика має бути світла. Обридла ця музика по радіо. Половина репертуару - вічні страждання, вічний сум. Треба відтіняти меланхолію, яка притаманна українцям.

- Для Старокостянтинова ваш приїзд - подія. Що чекати від вас на концерті? Будуть старі всім знайомі хіти, чи щось з “Made in Ukraine”?

П.К. - Ми стараємося грати 50 на 50. Трохи старого і трохи нового. Є в нас і нові треки, які ще взагалі не увійшли нікуди. Буде новий альбом “Сміх і гріх”. Але ми ще їх не дограли до кінця, не притерли, можна сказати. Сьогодні буде багато із “Made in Ukraine”. Постійно грати старе,  в першу чергу, вже не цікаво нам. 200 тисяч разів зіграти “Тернопіль”, то  нормально. Але вже хочеться щось нове.

- Як плани на майбутнє і як ви будете святкувати 30 років від часу створення групи?

П.К. - В нас буде новий альбом. Він вийде наприкінці цього чи на початку наступного року. Буде в нас десь на дві години акустики. Багато пісень ми будемо виконувати в іншому стилі. На сьогодні є така пісня “Дупа жєлєзова”. Якраз підходить такому фестивалю. Та сьогодні ми її не виконаємо. Тобто будуть пісні в іншому звучанні, ніж в оригіналі.

І.М. - Програма буде побудована з усіх пісень, з яких складалася історія “Братів Гадюкіних”. Деякі пісні не з перших нот впізнають люди. Але то є дуже цікавий проект.

"Гади" мали співати сьогодні, 26 серпня, на головній сцені фестивалю "Старкон фест" об 21:30. Але через сильну зливу в місті виступ перенесли на 27 серпня.  

Довідка: 

Гурт "Брати Гадюкіни" створили в1988 року у Львові. Таку назву придумав перший лідер гурту Олександр Ємець, за мотивами оповідання російського дитячого письменника Віктора Драгунського "Смерть шпиона Гадюкина". Ігор Мельничук , Павло Крахмальов та Михайло Лундін - старожили та фронтмени гурту. Співають всі по черзі після смерті вокаліста Сергія Кузьминського учасники вирішили не шукати йому заміну.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ніна Мачнєва

    Ми вчора так чекали вашого виступу! Ми прийшли вас послухати! Погода внесла зміни, але як порядні неможна було щось сказати бо  вас чекали люди зі всеі Украіни! А сьогодні знову будете намагатись виступити але ті хто вчора хотіли вас послухати мають знову заплати за квиток.Ми думаєм  що як що ви порядні люди і поважаєте своіх шанувальників то маєте запросити тіх людей що вчора вас чекали на ваш виступ бескошновно! Ми думає що це буде чесно! З повагою!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up