У парк на шашлик і атракціони. Як і за скільки відпочити в Чекмана

У парк на шашлик і атракціони. Як і за скільки відпочити в Чекмана
  • Парк Чекмана хочуть окультурити. На території заборонили продавати алкоголь і вже скоро замінять МАФи. 
  • Це, звичайно, не Діснейленд. Але парк залишається єдиним місцем у Хмельницькому, де зосереджена велика кількість розваг. 
  • За скільки можна поїсти, розважити дітей та покататися дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Як тільки на вулиці потепліло, хмельничани разом з дітьми виходять на прогулянку. Улюбленим місцем багатьох залишається парк Чекмана. Тут чимало розваг для дітей, працюють атракціони, а дорослі можуть поласувати шашличком або просто випити кави чи з’їсти хот-дог. Журналісти vsim.ua пройшлись алеями парку та дізнались, скільки коштує відпочинок у парку Чекмана. 

Посидіти з шашликом, але без алкоголю

У парку є декілька місць, де хмельничани можуть поїсти смаженого м’яса. Один із закладів “Парк-Смаколик” розташувався на центральній алеї. Столики для відвідувачів поставили прямо на воді. За 100 грамів шашлику беруть 32 гривні. Поїсти тут можна і смажених на мангалі ковбасок, і запечену рибу, і овочі гриль. Пропонують п’ять видів салатів. Ціни на страви коливаються від 20 до 40 гривень.

Відео дня

Біля атракціону “Орбіта” шашлик можна купити, а можна і приготувати самому. За 100 грамів м’яса просять 35 гривень. Посмакувати тут можна також млинцями, сендвічами та піцою. Все від 20 до 30 гривень. А от якщо прийти зі своїми продуктами, то за оренду столика та мангалу треба заплатити по 100 гривень.

А неподалік від скульптур Мазура поставили дерев’яні будиночки. Імпровізоване містечко назвали “ПростоКвашино”. Там хмельничани можуть орендувати хатинку та власноруч посмажити шашлик, а також взяти їжу з собою. Будинок на 10 людей в п’ятницю та у вихідні обійдеться в 300 гривень, на 15 людей - 450 гривень, а на 20 людей - 550 гривень.

Для тих, хто не любить свинину, у парку працює заклад, де можна поласувати куркою гриль. За одну просять 108 гривень, незалежно від ваги. Окрім курки пропонують гамбургери, круасани та кекси. Ціни від 5 до 16 гривень.

На території заборонили продавати алкоголь та не дозволяють приносити його з собою. 

Від кави з пінкою до хрумкого поп-корну

Кіоски з різними смаколиками можна знайти біля центрального входу в парк та навпроти зоокуточку. Придбати у них можна все, що душа забажає, починаючи від кави і закінчуючи млинцями. Найбільше хмельничан стоїть у черзі за зігріваючими напоями. Продають і американо, і лате, і гарячий шоколад. У одному з кіосків частують здобними булочками. Начинки різноманітні - гриби, сир, абрикоси і родзинки. Також містяни можуть похрумтіти поп-корном та поласувати солодкою ватою. Для тих, хто хоче перекусити фаст-фудом продають хот-доги, гамбургери та сендвічі.

  • Американо - 9-10 гривень
  • Здобні булочки - 9-11 гривень
  • Поп-корн - 30 гривень
  • Солодка вата - 20 гривень
  • Хот-дог - 24-26 гривень

Старезні атракціони ще працюють 

При вході у парк маленьких хмельничан зустрічає зелений паровоз. Він катається центральною алеєю парку. Більшість каруселей розташовані на так званій алеї атракціонів. Тут малеча може обрати те, що їй до смаку. Комусь подобаються старі “Орбіта” та “Сатурн”, а хтось обирає прогулянку на лебедях по воді. Ще одне цікаве місце для дітей - місцевий зоокуток, там дітвора може побачити ведмедів, черепах та морських свинок. Навпроти нього на машинках та веломобілях катаються і хлопчики, і дівчатка. Неподалік від сцени розташувався прокат картингів, а ближче до білого мосту є канатна дорога.

  • Зелений паровоз - 20 гривень
  • “Сатурн” - 10 гривень
  • “Орбіта” - 20 гривень
  • “Дитяча ланцюжкова” - 15 гривень
  • “Дитяча фігурна” - 15 гривень
  • “Клоун” - 30 гривень
  • Призовий тир - 30 гривень за 30 пострілів
  • Лебеді на воді - 30 гривень
  • Машинки - 20 гривень за 5 хвилин
  • Веломобілі - 30 гривень за 10 хвилин
  • Батут - 30 гривень за 20 хвилин
  • Дитячий манеж - 30 гривень за 20 хвилин
  • Лебеді - 40 гривень
  • Картинги - 20 гривень за коло
  • Канатна дорога - нижня ділянка 20 гривень, верхня ділянка - 35 гривень

В зоокутку показують ведмедів, лебедів і видр

Ще в середині березня міський зоокуток відкрився для відвідувачів. Всіх тварин перемістили із зимівників у вольєри та клітки. Поруч із ведмедями із зимових кубел повилазили кролики та морські свинки. Лебеді розділилися по парах і зайнли свої місця. Нутрії та видри вже плюскаються у воді. А дорослі черепахи повилазили на каміння і гріються на сонці. Неподалік від них в клітці стоїть лелека Афоня. 

Зоокуток працює з 10.00 до 20.00. Ціна квитка для дорослих - 8 гривень. Дитячий коштує по 6 гривень. 

Кіоск у парку поставить той, хто заплатить більше

Вже у цьому році міська рада планує впорядкувати МАФи у парку Чекмана. Всі вони будуть мати однаковий архітектурний тип. За право поставити свій кіоск змагатимуться всі бажаючі. А от виграє той, хто запропонує найвищу ціну за місце. В управлінні торгівлі вже ввели коефіцієнт функціонального призначення для МАФів. Заклади торгівлі платять вдвічі більше за квадратний метр території, ніж ті підприємці, які надають послуги сфери розваг.

- У нас є напрацювання стосовно положення про впорядкування торгівлі на території парків і скверів Хмельницького. Цей документ як рішення виконкому вже близький до оприлюднення. Всі тимчасові споруди будуть розташовуватися у парку на конкурсній основі відповідно до схеми затвердженої спільно управлінням торгівлі та департаментом архітектури. Споруди, які у нас стоять з минулих років, будуть продовжувати працювати. Нових ми поки планувати не будемо, - розповідає vsim.ua заступник міського голови Володимир Гончарук. - Всі підприємці подаватимуть в установлений термін документи на міську раду, буде створена конкурсна комісія, підприємці будуть пропонувати ціну, яку вони готові заплатити за надання права розташувати тимчасову споруду. Хто більше запропонує, тому і буде надане право на розташування. Ми хочемо відійти від тої схеми, що хтось там ближче до влади, хтось має більше контактів чи можливостей. Працюватиме ринковий механізм.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Adrik Kruk

    Тоисть получается те люди которые работали в парке по 10 - 15 лет и за их деньги привели парк в порядок теперь никому ненужны, спасибо вам большое и теперь поищите другие места где надо что привести в порядок, а на ваше место придут другие которые больше заплатят. Вот такая у нас справедливая городская власть
  • Максим Кононов

    Шашлык без пива как брачная ночь без невесты. Нафиг оно надо в таком виде.
  • Анна Островська

    вроді і є щось, але все радянське

    Мастер Автополив reply Анна Островська

    А где же все новое, европейского уровня??
  • Олег

    непогано якби не було так сумно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up