Види нагрівальних бойлерів для води і їх особливості (Новини компаній)

Види нагрівальних бойлерів для води і їх особливості (Новини компаній)

Бойлер (або водонагрівач накопичувального типу) - це обладнання, призначене для постійного нагрівання рідини в місцях, де відсутня пряма подача гарячої води.

Область застосування бойлерів - це житлові будівлі та приміщення, де немає централізованої системи гарячої води, або де натиск і температура води недостатні.

Види бойлерів за типом нагрівального елементу:

  • газовий;

  • електричний;

  • комбінований;

  • непрямий.

Характеристика бойлерів за типом нагрівального елементу

Бойлери електричні

Багато приладів в наших будинках працюють від системи електричного живлення. Не виключенням є і бойлери нагрівального типу. Принцип роботи електричних бойлерів складається в наступному: всередині бочки знаходиться терморегулятор, який регулює температуру води. Після нагріву цей же терморегулятор зберігає тепло води за рахунок встановленого термостата.

Переваги даної системи полягають в невеликій вартості обладнання у порівнянні з іншими видами бойлерів, адже електрика є найдоступнішим видом енергії і найдешевшим. Також перевагою є можливість подати воду в різні точки підключення. Недоліки системи - повільне нагрівання води, через що енергії витрачається більше.

Технічні особливості електричних бойлерів: потужність пристрою - 1500-2500 Ватт, максимальна температура нагріву - 75 градусів, обсяг бака у багатьох моделей стандартний - 80 літрів.

Газові водонагрівачі

Бойлер як пристрій являє собою велику бочку, оснащену джерелом нагрівання. Унікальність газових водонагрівачів полягає в тому, що він може за короткий час нагріти багато води.

Технічні характеристики пристрою: потужність - від 7000 до 11000 Вт, обсяг бочка - до 80 літрів, вага - близько 50 кг.

Переваги бойлера газового нагріву:

  • швидке нагрівання води (максимум - до 70 градусів);

  • хороша швидкість роботи пристрою (за рахунок високої потужності);

  • подача нагрітої води в різні точки підключення.

Недоліки: висока ціна, необхідність додаткового підключення електричного розпалу, періодичне видалення відходів, які виникають при згорянні природного газу.

Водонагрівач непрямого нагріву

Це резервуар, що поєднує в собі кілька систем нагріву води - опалювальний котел і тепловий елемент, який нагріває і циркулює воду в підключені точки.

Переваги непрямого бойлера: хороша потужність пристрою, непрямий контакт теплоносія і гарячої води, мінімальна витрата електроенергії, добре зберігає тепло.

Недоліки: непрямі бойлери мають великі габарити і високу ціну.

Технічні характеристики котла непрямого нагріву: обсяг - 180-200 літрів, максимальний нагрів води - до 80-90 градусів. Споживана потужність досягає 48000 Вт.

Комбіновані водонагрівачі

Це бойлери, що поєднують в собі кілька типів нагрівальних установок. Поєднання декількох нагрівачів відразу дає швидкий і максимальний нагрів води за короткий час. Крім того, комбіновані водонагрівачі мають хорошу теплоізоляцію, яка дозволяє довго зберігати воду в гарячому стані.

Перевага: міцне покриття, яке не схильне до корозії, наявність двофазної мережі електроживлення, мінімальна витрата енергії. До недоліків відносять: великі габарити пристрою, високу вартість.

До технічних характеристик комбінованих водонагрівачів відносять: місткість - від 100 до 150 літрів води, максимальний нагрів температури води - до 85 градусів, потужність пристрою - близько 25000 Ватт.

Як вибрати бойлер?

Дешевше буде купити електричний бойлер, газові менш вигідні через ціни на газ, документи і установку.

Перевагами електричного бойлера є великий обсяг води, який нагріває бойлер і відносно низьке енергоспоживання. Для електричного бойлера не треба додаткової проводки при електромонтажу.

З мінусів електричних бойлерів: габаритні баки і відносно повільний нагрів води.

Отже, ми вибрали електричний бойлер. Що далі?

Виробники пропонують різні моделі накопичувальних водонагрівачів, що розрізняються за обсягом і формою бака, функціональним можливостям, матеріалу, способу підключення. Від цих критеріїв залежить ціна обладнання, і саме на неї в першу чергу орієнтується споживач.

Перед тим, як купити електричний водонагрівач, необхідно продумати його розташування.

Залежно від цього розрізняють моделі:

  • настінні;

  • підлогові.

Настінний водонагрівач купують найчастіше в квартиру або на дачу. Він не займає багато місця, може бути встановлений в туалеті, у ванній, на кухні. Підлогові моделі відрізняються великими габаритами. Як правило, їх встановлюють в окремому приміщенні (в коморі, в котельні, в підсобці).

Також пропонуються водонагрівачі вертикального або горизонтального виконання, круглої, плоскої або квадратної форми. Вибрати той чи інший тип агрегату можна виходячи з інтер'єру і площі приміщення.

Потужність і обсяг

Ще один важливий показник при виборі обладнання даної категорії - потужність. Вона залежить від обсягу бака. Для сім'ї з трьох-чотирьох осіб достатньо купити водонагрівач місткістю до 80 літрів і потужністю 2 кВт. Він нагріває воду протягом 3-4 годин. Більш місткі бойлери встановлюють в тих місцях, де споживається багато гарячої води. Вони оснащуються двома тенами і мають потужність понад 3 кВт.

Матеріал бака

Баки водонагрівачів виготовляються зі сталі, яка покривається емаллю або склокерамікою. Деякі моделі мають баки з нержавійки або покриті титаном. Емалеве покриття здешевлює водонагрівач і робить його недовговічним. Склокерамічний бак не боїться корозії, більш витривалий до перепадів температур, але боїться ударних впливів. Водонагрівачі з баком з нержавіючої сталі або з титановим покриттям хоч і коштують дорожче, але відрізняються надійністю і довговічністю, вони не бояться перепадів температур, впливу корозії.

Сучасні моделі передбачають наявність магнієвого анода. Він встановлюється всередині ємності для запобігання появи іржі, пом'якшення жорсткості води, зменшення витрат електроенергії. При експлуатації стрижень виділяє хімічні сполуки, завдяки яким нейтралізує середовище води.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up