Зникаючі й рідкісні види тварин: кого з Червоної книги знаходили на Хмельниччині

Зникаючі й рідкісні види тварин: кого з Червоної книги знаходили на Хмельниччині
  • Комахи, риби, птахи, ссавці - багатьом видам загрожує вимирання. Деякі з них вже отримали статус "вимираючі", інші - "рідкісні" та "вразливі".
  • У будь-якому випадку треба знати, які з них потребують захисту, щоб не завдати ще більшої школи природі.
  • Для прикладу обрали рідкісні види хижих куницевих ссавців, які зустрічалися в Хмельницькій області.    

Ліси вирубують, а комах і тварин винищують - невтішні прогнози фахівців щодо флори та фауни України дають підстави хвилюватися про майбутній стан навколишнього середовища. Для того, щоб знати, хто з них потребує нашого захисту, необхідно зазирнути до Червоної книги.

Саме там можна побачити не тільки ілюстрації, але й інформацію про причини та ареал розповсюдження тих чи інших видів.  Попри те, що цих тварин багато хто побоюється, їм також необхідний захист.

Чимало видів ссавців занесли до Червоної книги через знищення їхньої популяції. У добірці від редакції vsim.ua можна ознайомитися із тими рідкісними видами  хижих куницевих, особини яких зафіксували на території Хмельницької області. 

Відео дня

Норка європейська

Mustela lutreola Linnaeus

Природоохоронний статус виду: зникаючий. 

Невелика тварина з блискучим коричневим хутром темного або світлого відтінків. Верхня та нижня губи білого кольору, іноді має білі плями на горлі, грудях та череві. 

Тхір лісовий

Mustela putorius Linnaeus

Природоохоронний статус виду: неоцінений.

Цей вид може рити нори, поселятися в норах інших тварин, використовувати пустоти серед скель, каміння та коріння дерев, купи хмизу, дуплисті пеньки, скирти. Вид з чітко вираженим синантропізмом. У населених пунктах поселяється в присадибних спорудах, на горищах жилих будівель, в купах дров, стодолах. 

Тхір степовий

Mustela eversmanni Lesson

Природоохоронний статус виду: зникаючий.

Живиться ховрахами, хом`яками, мишами, норицями, тушканчиками. Полюбляє ягоди винограду, шовковиці, терну, пасльону, шипшини, різні фрукти; їсть жуків, коників, ящірок, змій, рибу, раків, амфібій, диких птахів та падло, робить запаси їжі. Мешкає переважно у норах своїх жертв.

Видра річкова

Lutra lutra Linnaeus

Природоохоронний статус виду: неоцінений.

Видра веде сутінково-нічний спосіб життя. Живе в норі з 1-2 входами, що розташовані під водою і над нею. Харчується рибами, амфібіями та річковими раками. Весною її раціон доповнюють комахи, п`явки та мушлі.

Горностай

Mustela erminea

Природоохоронний статус виду: неоцінений.

Мешкає у дуплах, під хмизом та в різних порожнинах. Він харчується норицями, мишами, ховрахами, пацюками, ондатрами та водоплавними птахами, хоча також їсть риб, амфібій, рептилій та плоди рослин.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up