600 балів за мультитест: ким хоче стати рекордсменка з Хмельниччини

600 балів за мультитест: ким хоче стати рекордсменка з Хмельниччини
  • Анастасія Бабій закінчила школу у Солобківцях, що у Хмельницькому районі.
  • Вона - одна з небагатьох, хто набрав максимум одразу з трьох предметів мультитесту. 
  • Про підготовку, мотивацію і майбутню професію: розповідаємо історію 600-бальниці. 

Нею пишається вся школа і рідне село. На сторінці закладу в соцмережі - усміхнене фото їхньої випускниці з квітами і десятки привітань. Анастасія Бабій склала мультинаціональний тест на 600! Тобто набрала максимальні бали одразу з трьох предметів. 

Журналістка vsim.ua звернулася до рекордсменки й дізналася, як їй це вдалося і які в неї плани на майбутнє. На всі запитання дівчина відповідала скромно, а сама пропозиція написати про неї, викликала здивування. 

Як готувалась до важливого іспиту, чим живе і де бачить себе у майбутньому? Розповідаємо історію випускниці з Хмельницького району. 

Відео дня

Готувалась, але не сподівалась на максимум

17-річна Анастасія родом із села Солобківці колишнього Ярмолинецького району. Цього року вона закінчила тут заклад загальної середньої освіти. У вільний час Настя любить проводити час із книгою, а ще малює. У школі її “топовими” предметами були українська мова та література і англійська. 

Журналістці “ВСІМ” розповідає, що з початку навчального року ретельно готувалась до ЗНО, як і всі 11-класники. Однак війна перекреслили всі плани. 

Нагадаємо, цього року замість традиційного незалежного оцінювання випускники складали мультитест. Анастасія зізнається, що очікувала на хороший результат, але абсолютний максимум став приємною несподіванкою. З української мови, математики та історії України в неї найвищі бали - по 200. 

Фото надане Анастасією
  • З початку 11 класу я почала підготовку до ЗНО. Планувала здавати українську мову та літературу, історію, математику та англійську. Коли нам повідомили про заміну ЗНО мультитестом, довелося трішки змінити свій розклад. З репетитором я готувалась лише до історії. До української мови та математики я вирішила підготуватись самостійно за допомогою посібників, також переглядала безкоштовні вебінари на платформі iLearn. Я очікувала отримати хороший результат, але 200 балів з кожного предмету стали для мене несподіванкою. Думаю, я отримала ці бали ще й через те, що в школі отримувала гарні знання, за що вдячна своїм вчителям, - каже випускниця. 

“Нам потрібні освічені люди”

Цей рік видався для школярів особливо напруженим. І хоч до дистанційного навчання вони звикли ще в часи карантину, то зараз ще доводилось боротись зі страхом і розгубленістю. Ніхто не знав, чого чекати далі. Анастасія теж зізнається, що на початку масштабного вторгнення відчувала хвилювання і невизначеність. 

  • Цей навчальний рік був сповнений випробуваннями. На дистанційному навчанні бракувало спілкування з друзями. Але з'явилось більше часу для підготовки до тесту. Спочатку було важко…Але потім я зрозуміла, що життя триває і не варто опускати руки, - каже випускниця. 

Дівчина також поділилась планами на найближче майбутнє. Ким точно працюватиме - ще не знає, однак хотіла б себе спробувати в ролі перекладача. Тому професію планує пов’язати саме з іноземними мовами. Каже, їй подобається їх вивчати. Майбутній виш дівчина обрала в Україні. 

  • Мені б хотілося спробувати себе в ролі перекладача. Але можливо, я працюватиму кимось іншим, адже іноземні мови потрібні в багатьох сферах. Кожен робить те, що може. І наше завдання - не припиняти вчитись, розвиватись, бо для того, щоб відбудовувати та розвивати нашу країну, нам потрібні розумні та освічені люди.

Нагадаємо, Анастасія - не єдина випускниця на Хмельниччині, хто набрав рекордну кількість балів на мультитесті. Про інших одинадцятикласників ми вже розповідали раніше. 

Зокрема, своїми історіями поділились четверо кам’янчан. "ВСІМ" вони теж розповіли про свою підготовку, труднощі й плани не життя. 

Нагадаємо, у Хмельницькому одразу 13 випускників гімназії №1 отримали максимальних 200 балів в мультипредметному тесті. 

Також 600-балів набрав одинадцятикласник з Війтівців Арсен Долічний

 

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Майя Лисовая

    Молодчинка!
  • Маріна Краснопортко

    Молодчинка, успіхів у всьому
  • Валя Гавриленко

    Ти молодець. Нехай буде щасливим твій життєвий шлях під мирним небом.
  • Тетяна Когут

    Наша гордість! Удачі!!!

keyboard_arrow_up