Історію та іноземну хочуть зробити обов'язковими предметами ДПА

Історію та іноземну хочуть зробити обов'язковими предметами ДПА
  • Цьогоріч випускників звільнили від проходження ДПА. 

  • Та в майбутньому атестацію хочуть зробити обов'язковою з 4-х предметів. 

Торік, у 2022-му, в Україні через війну скасували державну підсумкову атестацію. Цього року випускники 4-х, 9-х та 11-х класів також не здаватимуть ДПА. Після закінчення школи одинадцятикласники складатимуть вступні випробування у форматі НМТ. 

Однак, у майбутньому для випускників початкової, базової та старшої школи хочуть зробити ДПА з 4-х обовʼязкових навчальних предметів. А саме — української мови, математики, історії України та однієї з іноземних мов. Відповідний законопроект вже зареєстрували у парламенті.

У разі його ухвалення учні будуть проходити державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з української мови, математики, історії України, іноземної мови (крім російської) та інших предметів, які визначать у МОН.

Відео дня

А ви підтримуєте таке нововведення?

Окрім того, законопроєктом передбачено, що державні стандарти повинні передбачати вільне володіння державною мовою, необхідний рівень математичної компетентності, знання історії України, володіння іноземною мовою (крім російської) всіма учнями закладів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

Нагадаємо, ми писали раніше, що через безпекову ситуацію зовнішнє незалежне оцінювання у 2023 році не проводитимуть. Замість нього знову буде національний мультитест. Які предмети складатимуть абітурієнти читайте за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • •Сільванчик and littlest pet shops show•

    Ні. Якого не питають думку населення, а ставлять перед фактом? Ми не рашка,щоб так робити
  • Анна Балабанова

    Спочатку вільна мирна країна. Робота над стабілізацією психічного здоров'я населення.  Економічних розвиток. Зміна навчальної програми згідно реальних сучасних вимог (а не псевдо професорських рекомендацій). А потім можна щось вимагати у наших рідних дітей. Чи не так?
  • Нестор Іванович Махно

    Згоден за історію
  • Даша Полюк

    А я вважаю що спочатку потрібно створити для дітей умови для навчання а не онлайн,нема світлу,нема інтернету ,тривоги ,подвали.А вже тоді від них вимагати!

keyboard_arrow_up