На Трудовій відведуть ділянку під будівництво дитсадка

На Трудовій відведуть ділянку під будівництво дитсадка
Житловий комплекс «Зелений квартал» на Трудовій. Ілюстративне фото
  • Площа території складатиме понад 1,9 гектара.

На вулиці Трудовій у Хмельницькому відведуть ділянку під будівництво та обслуговування закладу дошкільної освіти. Її площа складатиме понад 1,9 гектара. Таке рішення ухвалили депутати міськради на останній сесії. Згідно з ним, департаменту освіти дозволили розробити проєкт землеустрою. Він передбачатиме точне розташування та параметри ділянки. Згодом цей проєкт винесуть на сесію.

Керівник департаменту освіти Ольга Кшановська у коментарі журналісту vsim.ua пояснила, що про будівництво садочка саме зараз не йдеться:

— Ми плануємо мережу, розуміємо, що там іде зведення новобудов, відповідно, мікрорайон буде збільшуватися. Тому було прийняте рішення про виділення земельної ділянки під заклад освіти для того, щоб будувати. Тобто будівництво не буде розпочинатися прямо сьогодні, це просто виділення земельної ділянки, щоб у майбутньому там був заклад освіти, — розповіла чиновниця.

Відео дня

Також депутати дозволили департаменту освіти розробити проєкти землеустрою ділянок двох вже існуючих закладів освіти — у Давидківцях та Череповій. Вони матимуть площу понад 1 та понад 0,4 гектара відповідно.

Нагадаємо, що на тій же сесії депутати офіційно відвели земельні ділянки двох існуючих скверів. Вони розташовані в районі вулиці Проскурівської — один біля «Ангела скорботи», другий — біля Вічного вогню. Площу скверів визначили у 2549 та 5380 квадратних метрів відповідно. Вони перебуватимуть у постійному користуванні Комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Руслан Ковальчук

    А чому ані слова про земельну ділянку під садочок в районі ЖК Європейський? ДБК пана Курятника штампує будинки, в вже в деяких люди давно живуть і таскають діточок по всьому місту в дитсадки! Там же проживати буде дуже багато людей. Навіщо перевантажувати і транспорт, і садочки в центрі? Вулиця Озерна дуже буде приваблива своїм розташуванням, ну а коли приберуть потік транспорту з неї (колись побудують нову об їзну  дорогу) -  це будуть ну точно Нові Васюки! А чому б і ні?
  • Наталія Лиховід

    Якраз добре будувати

keyboard_arrow_up