НМТ-2023: коли розпочнуться основна та додаткова сесії

НМТ-2023: коли розпочнуться основна та додаткова сесії
  • Тестування проходитиме в червні та липні. 

  • Воно матиме дві сесії — основну та додаткову. 

  • Розповідаємо в які дати його проводитимуть та коли потрібно зареєструватися на тест. 

Цьогоріч в Україні через повномасштабне вторгнення знову проводитимуть не звичне ЗНО, а мультипредметний тест. Він проходитиме у вигляді двох сесій — основної та додаткової. В Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) розповіли коли вни розпочнуться та скільки триватимуть. 

Основна сесія НМТ відбуватиметься з 5 по 23 червня 2023 року, а додаткова пройде 11-24 липня. Цей календарний план організації та проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту затверджений в Наказі Міністерства освіти і науки України.

Реєстрація осіб для участі в основній сесії НМТ триватиме із 3 квітня до 3 травня.

Відео дня

Далі до 7 травня зареєстровані учасники зможуть у персональному кабінеті внести зміни (обрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні/за кордоном, у якому він бажає скласти НМТ).

У додатковий період (5-12 червня) зможуть зареєструватися особи, які не змогли через поважні причини зареєструватися для проходження НМТ в основний період реєстрації.

— Не пізніше ніж за десять календарних днів до початку проведення основної сесії НМТ для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних сторінок запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники додаткової сесії НМТ матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування не пізніше ніж за три календарні дні до проведення додаткової сесії НМТ, — йдеться в повідомленні.

В УЦОЯО також заявили, що інформацію про результати основної сесії НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування до 28 червня, додаткової сесії — до 29 липня.

Нагадаємо, раніше в УЦОЯО оприлюднили демонстраційні онлайн-тестувальники НМТ з української мови, математики, історії України, а також інших предметів.

До слова, цьогоріч випускники здаватимуть три предмети: українську мову, математику і один предмет на вибір. Історію України з переліку обов’язкових предметів вилучили.

Які предмети складатимуть абітурієнти

Тест складатиметься з 3 предметів:

Третій предмет вступника може вибрати з переліку:

За кількістю тестів буде:

Для складання тесту учню буде відведено 180 хвилин.

Також випускників 11 класів звільнили від складання державної підсумкової атестації у 2023 році. Відповідний закон ухвалили у Верховній Раді сьогодні, 23 лютого. Причиною звільнення є продовження правового режиму воєнного стану, що спричинений військовою агресією рф.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up