Осінні канікули-2022: що зміниться для хмельницьких школярів

Осінні канікули-2022: що зміниться для хмельницьких школярів
  • Хмельницькі школярі розпочали новий навчальний рік в умовах війни. 
  • Вчителям і дітям постійно доводиться пристосовуватись до нових змін. 
  • Дізнавались, що буде цього року з осінніми канікулами у школах міста.  

Тривожні рюкзаки, очне навчання під звуки сирен - новий навчальний рік нагадує справжнє випробування. 

У вересні більшість хмельницьких шкіл навчались за змішаною формою.  Однак у своєму виборі заклади мають автономію, тому самостійно можуть визначатись щодо формату навчання. Яка ж ситуація з осінніми канікулами? До слова, в минулі роки школярі йшли на відпочинок наприкінці жовтня. Канікули тоді тривали тиждень. Дізнавались, що зміниться у школах Хмельницького зараз. 

За коментарем журналістка “ВСІМ” звернулась до очільниці департаменту освіти і науки Ольги Кшановської. Однак детальної інформації ми не отримали. Мовляв, у департаменті “ще не готові нічого сказати”. 

Відео дня

Як розповів профільний заступник міського голови Михайло Кривак, структуру навчального року затверджує заклад на педагогічній раді. Наразі школам рекомендували максимально використати час для очного навчання. 

  • Департамент освіти рекомендував закладам максимально використати час для очного навчання, тому графік канікул може бути плаваючим, і для тих класів, які при змішаному навчанні мали б навчатися дистанційно, - пояснює Михайло Кривак. 

Попередньо, осінні канікули можуть стартувати в останні дні жовтня. Однак в різних закладах і навіть класах вони можуть бути в різний час. 

Нагадаємо, поточний тиждень всі школярі перейшли на дистанційну форму навчання. До цього закликав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Таке рішення прийняли у зв'язку з масовими ракетними обстрілами окупантів по багатьох містах. Попередньо, на Хмельниччині заклади освіти навчатимуться віддалено до14 жовтня. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up